9 Februari: Chauffeur voor een dag

Een gewonde eend uit een vijver halen, een uit het nest gevallen uilskuiken redden en een zwervende kat op de aanwezigheid van chip controleren; het zijn werkzaamheden waar je als chauffeur op de dierenambulance zomaar mee te maken kunt krijgen.
9 Februari: Chauffeur voor een dag

Voordat de drukke lenteperiode aanbreekt, gaat Dierenambulance Zeeland op zoek naar dierenhelden die aan de slag willen als vrijwilliger. Om toekomstige dierenhelden kennis te laten maken met ons werk, vindt op 9 februari 2020 tussen 11:00 uur en 16:00 uur een “Doe-dag” plaats op de locatie van de dierenambulance aan de Mr. F.J. Haarmanweg 53 in Terneuzen.

Red jij een dier op 9 februari?

Tijdens de “Doe-dag” vinden uiteenlopende activiteiten plaats in Terneuzen. Zo kunnen bezoekers middels een kennisquiz hun basiskennis over dieren testen, kan een kijkje genomen in onze nieuwe dierenambulance en wordt informatie gegeven over diverse vacatures. Dierenvrienden die interesse hebben om op de dierenambulance aan de slag te gaan, kunnen door het afleggen van een parcours waarbij dieren* gered moeten worden, onderzoeken of ze dapper genoeg zijn om daadwerkelijk als chauffeur aan de slag te gaan. Als laatste is het mogelijk om direct een rit in onze dierenambulance te maken om te ervaren hoe het is om op pad te gaan om een dier te redden.

* Voor deze activiteit maken we gebruik van knuffeldieren.

Jaarlijkse hulp aan 4000 dieren in nood

Dierenambulance Zeeland verwerkt jaarlijks ruim 4000 meldingen en rukt circa 2000 keer per jaar uit. De meldingen lopen van het ophalen van een nestje zwerfkatjes tot het redden van een uil uit een schoorsteen en van het controleren op chip bij een zwervende hond tot het assisteren van hulpdiensten. De hulp van vrijwillige dierenvrienden is onmisbaar bij het uitvoeren van dit belangrijke werk. Tijdens de “Doe-dag” kan direct gesolliciteerd worden op de actuele vacatures. Meer informatie over de vacatures is hier te vinden.