Betrokken vrijwilligers bij de olieramp in de Rotterdamse haven krijgen fris bedankje

Het beeld van de zwanen die deze zomer betrokken waren bij de olieramp in de petroliumhaven in Rotterdam staat bij veel mensen nog scherp op het netvlies. Honderden zwanen en andere vogels raakten besmeurd met olie nadat een tanker tegen een steiger aanbotste. De zwanen die naar het gebied waren gekomen om te ruien konden geen kant op, omdat ze in deze periode niet konden vliegen.
Betrokken vrijwilligers bij de olieramp in de Rotterdamse haven krijgen fris bedankje
De olielek was in vele opzichten een regelrechte ramp. Maar de dieren, waarvan veelal zwanen, maar ook eenden, ganzen en kleine zeehonden, werden alles behalve aan hun lot overgelaten. Binnen een mum van tijd kwamen er meer dan 100 vrijwilligers in actie om hulp te bieden. Tezamen hebben zij, in samenwerking diverse hulpinstanties, de levens van zeker 500 zwanen kunnen redden. De reddingsactie, die twee volle dagen duurde, was intensief maar ook noodzakelijk. Olie is voor de zwanen namelijk levensgevaarlijk aangezien ze hun besmeurde vleugels proberen schoon te poetsen en zichzelf zodoende kunnen vergiftigen.

Fris bedankje

Inmiddels zijn alle zwanen weer vrijgelaten en kunnen we spreken van een succesvolle reddingsactie die zonder de hulp van alle vrijwilligers heel anders af had kunnen lopen. Het duurzame en diervriendelijke cosmeticabedrijf Lush vond dat deze groep, die ervoor heeft gezorgd dat bijna 500 zwanen momenteel weer schoon en fris rondzwemmen, ook wel in een fris zonnetje gezet mogen worden. Zodoende zijn alle betrokken vrijwilligers onlangs verwend met een Lush-pakket vol heerlijke frisse geuren. Bedankt aan alle vrijwilligers en bedankt aan Lush!

Diervriendelijk cosmeticabedrijf Lush bedankt alle vrijwilligers die betrokken waren bij het redden van de zwanen na de olieramp in Rotterdam