De chip: zó klein, maar zó effectief!

Helaas zien wij het nog (te) vaak: dieren zonder chip. Elke dag komen er vermissingen binnen van katten en honden. Ook worden er veel (zwerf)dieren gevonden, die de weg kwijt zijn.

De chip: zó klein, maar zó effectief!

Hoe vaak het voorkomt dat deze dieren niet gechipt zijn? Té vaak! Om dieren snel weer te kunnen herenigen is een chip van groot belang. Maar niet alleen de chip zelf is belangrijk, de registratie is misschien nog wel belangrijker. Door een goede registratie kan er direct contact worden gezocht met de eigenaar.

Het gebeurd te vaak dat dieren onnodig naar het asiel gebracht moeten worden. Ook al heeft het dier een chip, we zien het vaak: verouderde gegevens. Ook dan kunnen wij niet in contact gebracht worden met de eigenaar. Vervelend voor het dier, maar ook voor de eigenaar! Bovendien wordt een dier na twee week wachttijd beschikbaar gesteld voor herplaatsing. Een chip met actuele registratie is dé manier om dit te voorkomen.

Verder is het chippen en registreren sinds een aantal jaren verplicht voor honden. Vraag bij de fokker altijd om een registratiebewijs: de plicht start al bij hun. Dit werkt ook nog eens tegen (illegale) hondenhandel. Zorg vervolgens ook dat de chip op eigen naam gezet wordt; dit gebeurd helaas ook te weinig.

We hebben al meerdere succesverhalen meegemaakt door de chip. Zowel levende als overleden dieren hebben we hierdoor kunnen herenigen met de eigenaar. Het chippen en registreren is een kleine moeite en kan een hoop ellende besparen, dus is jouw dier nog niet gechipt? Laat dit dan gauw doen. Wij en jouw dier zijn je dankbaar!