Het werk van de dierenambulances

Onze dierenambulancemedewerkers zijn dag en nacht in touw. Ze verlenen eerste hulp aan zieke, gewonde en zwervende dieren en vervoeren deze naar dierenarts of dierenopvang. Hier vind je uitleg over de verschillende functies bij de dierenambulances en zie je welke vacatures er zijn.

Actuele vacatures

Alkmaar

Chauffeur

 

Bijrijder

Almelo

Chauffeur

Almere

Centralist

Apeldoorn

Chauffeur

 

Centralist

 

Facilitair medewerker schoonmaak

Assen

Chauffeur

Drachten

Centralist

 

Chauffeur

Emmen

Nachtchauffeur

 

Allround medewerker

 

Vervoersvrijwilliger

 

Coördinator

 

Facilitair medewerker schoonmaak

Enschede

Chauffeur

 

Centralist

Hoofddorp

Chauffeur

 

Nachtchauffeur

Joure

Centralist

Middelharnis

Chauffeur

Nijverdal

Chauffeur

Oldenzaal

Chauffeur

Oss

Chauffeur

Rotterdam

Centralist

 

Nachtchauffeur

Terneuzen

Chauffeur

Vlissingen

Chauffeur

Winschoten

Chauffeur 

 

Centralist


Wat doet de dierenambulance?

Jaarlijks redden de dierenambulances duizenden dieren. Dat zijn huisdieren zoals honden en katten, maar ook dieren in het wild zoals egels, vogels en hazen. Wilde dieren sterken aan in de wildopvang en worden daarna teruggeplaatst in de natuur. Van huisdieren proberen we de eigenaar te vinden. Lukt dat niet? Dan zoekt het dierenasiel een nieuw baasje voor ze.Het werk op de dierenambulance

Het werk op de dierenambulances wordt gedaan door vrijwilligers: stuk voor stuk mensen met een groot hart voor dieren. Zij maken hét verschil. Ze zijn de motor waarop onze dierenambulances draaien en het visitekaartje van onze organisatie. Voor hen is geen dag hetzelfde. Het werk op de dierenambulance is uitdagend en afwisselend. Wil jij ook werken bij de dierenambulance?

Er zijn verschillende functies: 

1. De chauffeur bestuurt de dierenambulance en rijdt samen met de bijrijder naar dieren in nood.

2. De bijrijder zit samen met de chauffeur in de auto. Chauffeur en bijrijder helpen elkaar bij het redden en vervoeren van dieren. Een bijrijder hoeft niet persé een rijbewijs te hebben, maar het is natuurlijk wel handig.

3. De centralist of medewerker meldkamer beantwoordt meldingen die binnenkomen, verzamelt voldoende informatie en stuurt de vrijwilligers in de wagens op meldingen af. Bij sommige dierenambulances wordt de rol van centralist vervult door de chauffeur van dienst. Deze krijgt de meldingen via de mobiele telefoon binnen.

4. De vervoersvrijwilliger zit niet op de dierenambulance maar brengt dieren van de ene naar de andere locatie, bijvoorbeeld naar een wildopvang. Zo'n wildopvang ligt vaak op afstand. Het kost de dierenambulance te veel tijd om zelf op en neer te rijden. Een vervoersvrijwilliger biedt uitkomst.

Bij sommige dierenambulances is er ook de functie van facilitair medewerker. Een dierenambulanceteam wordt altijd aangestuurd door een coördinator.

Voor al onze vrijwilligersvacatures verspreid over het land, kun je ook kijken op onze vacaturepagina.