Een kat in het nauw maakt rare sprongen

Asiel de kuipershoek vangt jaarlijks ongeveer duizend katten op. De meeste worden als zwerver gevonden op straat en ook wordt er steeds vaker afstand gedaan door mensen. Het asiel geeft de dieren een veilige plek om te slapen, eten, drinken en de medische zorg, maar ook gaan de verzorgers diep in op het karakter en gedrag van de katten.

Van de jaarlijks duizend katten vinden voor vele van hun wel snel een fijn huisje. De katten die echter langer blijven zitten zijn de katten met een specifiek karakter. Soms zijn het vondelingen, die bang binnenkomen en waarbij de verzorgers vertrouwen moeten winnen. Maar ook zijn het juist de afstand katten, die enorm van slag zijn. Voordat deze katten klaar zijn voor plaatsing, gaat er soms al weken training aan vooraf. Hierbij wordt geprobeerd een relatie op te bouwen met deze katjes en dit gaat soms moeizaam en met bloed, zweet en tranen. Het asiel gebruikt gedragstesten en gedragstechnieken zoals; Meet Your Match, verrijking en TTouch. Verder is het aan de kat om ons te accepteren en zich klaar te maken voor een nieuw huis. Als asiel wordt geprobeerd om deze katten in een passend huis te plaatsen, zonder vaak teveel stress (zoals kinderen, andere dieren en drukte). Dit kan een uitdaging zijn en soms duurt het maanden voor deze katten om een nieuw huis te vinden. Vandaar worden deze katten nu even in het zonnetje gezet.

Myka

Is een fanatieke, impulsieve en eigenzinnig dametje van 1 jaar oud. Ze houd van gezelschap maar op haar voorwaardes. Ze geeft hele subtiele signalen om te laten weten dat ze er klaar mee is en deze kunnen zo gemist worden. Ze heeft een huis nodig zonder stressfactoren zoals kinderen of andere dieren. En een plek waar ze naar buiten kan en genoeg afleiding heeft.


Pepper

Deze temperatmentvolle dame, zit het ene moment op je schoot en het andere moment krijg je een lel om je oren. Pepper is heel direct en kan je de stuipen op het lijf jagen. Maar kan ook een enorme kroelkont zijn. Het is een kat die je even moeten leren kennen en ook al haar signalen. Pepper is 4 jaar oud en zoekt een alleenstaand huisje.

Phanton

Deze dame van alweer 10 jaar is een tikkeltje in nieuwe omgevingen en vooral naar vreemde. Het is verstandig om haar in het begin met rust te laten anders kan ze heftig reageren. Als ze je kent dan is het een heerlijke, lieve en knuffelige binnenkat die liever lui is dan moe.
Clarkson

Clarkson moet je nergens toe dwingen, want gooit alles in de strijd om te protesteren. Ze geet het verrtrouwen als je haar de gang laat gaan en sluit dan dankbaar graag vriendschap. Een rustig huis zonder teveel prikkels is voor haar het beste. Clarkson geeft duidelijke signalen en wanneer je die goed inde gaten houd kan het een hele fijne relatie worden.