EK Kanjam 2017 doneert inschrijfgeld aan dierenasiel de Kuipershoek

Het Europees Kampioenschap Kanjam wordt jaarlijks georganisseerd in Klarenbeek. Op zondag 2 Juli hebben vele teams uit Europa gestreden om de titel Europees Kampioen en de ticket naar het WK in Amerika. De organisatie van het evenement heeft Dierenasiel de Kuipershoek extra in het zonnetje gezet.

Dierenasiel de Kuipershoek heeft geweldige gift gekregen tijden het EK Kanjam. De organisatie heeft al het inschrijfgeld gedoneert aan het dierenasiel. Daarnaast waren er medewerkers aanwezig om het asiel en de Dierenbescherming onder de aandacht te brengen. Van de organisatie hebben we ruim €800,- euro ontvangen. Dierenasiel de Kuipershoek is een stichting en is afhankelijk van zulke giften. Door dit geweldige bedrag kan het asiel weer dieren opvangen, verzorgen en herplaatsen.


Kanjam is een onbekend sport en daarom hierbij even een korte uitleg.
KanJam is een interactief frisbee spel dat in Amerika al veel gespeeld wordt en in korte tijd aan grote populariteit heeft gewonnen in Nederland. Bij KanJam is het doel om de frisbee in een soort ton (“Kan”) te werpen. Het spel wordt gespeeld met 2 tonnen die circa 15 meter uit elkaar staan. Je speelt in teams van twee waarbij je teamgenoot aan de overkant bij de andere “Kan” staat. De meeste punten krijg je als je de frisbee direct in de ton werpt. Maar ook voor het alleen raken van de ton met de frisbee krijg je punten. Ziet je medespeler bij een worp dat de frisbee de ton niet gaat raken