Help dieren door online collecteren

Eind augustus plaatsten we een bericht op onze website over de landelijke collecteweek van de Dierenbescherming. Alhoewel die collecteweek nog tot en met 6 oktober loopt, kun je ook op een andere manier collecteren. En wel met een online collectebus, die je zelf kunt aanmaken.
Help dieren door online collecteren

Waar de een het juist leuk vindt om met de landelijke collecteweek van de Dierenbescherming de straat op te gaan, weerhoudt het anderen er juist van om te collecteren. Met online collecteren hoef je de straat niet op, want jouw steentje aan het redden van dieren in nood draag je gewoon bij vanuit huis. Simpelweg door een digitale collectebus aan te maken en deze te verspreiden onder vrienden en familie.

Digitale collectebus aanmaken

Online collecteren begint met het aanmaken van jouw eigen digitale collectebus. Je kunt hem helemaal persoonlijk maken door aan te geven waarom jij ons wilt helpen dieren in nood te beschermen, redden en opvangen. Die reden is zichtbaar voor iedereen die je online collectebus bezoekt en is dus de manier om donaties binnen te halen. Die reden kun je natuurlijk ook meteen gebruiken wanneer je vrienden en familie op social media vraagt wat in je collectebus te doen.

Donaties van vrienden en familie

Het verspreiden van je digitale collectebus op social media is een van de manieren waarop je je vrienden en familie kunt vragen een donatie te doen. Natuurlijk kun je de link naar je collectepagina ook via de app naar mensen toesturen en/of kun je een mail de deur uit doen naar al je contactpersonen. Vervolgens kun je op je eigen collectepagina bekijken hoeveel mensen er al hebben gedoneerd én hoeveel donaties er ondertussen dankzij jou binnen zijn gekomen.

Omdat wij als asiel en Dierenbescherming geen overheidsinstantie zijn, zijn wij voor het opvangen van ‘onze’ dieren volledig afhankelijk van giften. Donaties die in fysieke of online collectebussen binnen komen, helpen ons daarbij. Wil jij ook je steentje bijdragen, door zelf een ‘collectecampagne’ op te zetten? Dat kan door via de link je eigen digitale collectebus aan te maken.