Kids Open Dag zaterdag 28 september

In het weekend voorafgaand aan dierendag organiseren Dierenasiel De Kuipershoek en Dierenambulance Overgelder in Klarenbeek een speciale Kids Open Dag. Jonge dierenvrienden zijn die dag van harte welkom om van alles te ontdekken en te leren over het reilen en zeilen van een dierenasiel en een dierenambulance. Hoe ziet een dierenartskamer er uit
Kids Open Dag zaterdag 28 september

Het asiel

In De Kuipershoek worden dieren opgevangen die verdwaald zijn, of gedumpt, of waar door omstandigheden niet meer voor kan worden gezorgd. Het zijn vooral honden, katten en konijnen, maar ook knaagdieren, vogels en soms een schildpad. De dieren krijgen tijdelijk onderdak, medische verzorging en begeleiding als dat nodig is. Ook wordt er een nieuw thuis voor ze gezocht.

De dierenambulance

Dierenambulance Overgelder rukt dagelijks uit om dieren in nood te helpen in de gemeenten Apeldoorn, Brummen Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Het gaat dan zowel om huisdieren, die bijvoorbeeld verdwaald zijn, als om wilde dieren die gewond zijn geraakt.

Kids Open Dag

Dierenasiel De Kuipershoek en Dierenambulance Overgelder maken onderdeel uit van de Dierenbescherming. Ieder jaar organiseert de Dierenbescherming een open dag. Het dierenasiel en de dierenambulance Klarenbeek kiezen dit jaar voor het thema ‘Kids’ omdat ze het erg belangrijk vinden dat kinderen op een respectvolle manier leren omgaan met dieren.
Tijdens de Kids Open Dag zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Zo krijgen ze tekst en uitleg over het werken op de dierenambulance, kunnen ze in de huid van de dierendokter kruipen, zich laten schminken of een mooie dierenknutsel maken. Uiteraard zijn ook de ouders/verzorgers, opa’s, oma’s en andere familieleden en vrienden van harte welkom. Ook voor ouderen is er genoeg te zien en te beleven.

Openingstijden

De open dag bij dierenasiel De Kuipershoek en dierenambulance Overgelder is op zaterdag 28 september van 11.00 tot 16.00 uur aan de Kuipersdijk 11 in Klarenbeek (Apeldoorn).

Goed om te weten: je mag geen eigen hond meenemen naar de open dag. Dit in verband met mogelijk onrust onder de asielhonden. Het asiel rekent op begrip hiervoor.