Kittens krijgen opmerkelijke pleegmoeder

Afgelopen week was een ongewoon drukke week voor ons dierenasiel De Kuipershoek in Apeldoorn. Er werden maar liefst 17 hele jonge gevonden kittens binnengebracht. Daarvan waren de meeste ook nog eens te jong om het echt zonder moederpoes te redden. De leeftijd van de kittens varieert tussen de 1 en slechts 10 dagen oud.
Kittens krijgen opmerkelijke pleegmoeder

Opmerkelijk pleegmoeder

Gelukkig konden de kittens bij verschillende pleeggezinnen terecht, want ze kunnen nog niet zelfstandig in het asiel worden opgenomen. Bij één van de pleeggezinnen wachtte 5 kittens wel een heel warm en verrassende pleegmoeder. Daantje, de zwarte herder des huizes ontfermt zich met alle liefde over de kittens als ware het haar eigen kroost. Onlangs heeft ze zelf nog 7 pups ter wereld gebracht maar die kunnen inmiddels wel zonder moedermelk. Natuurlijk wordt er goed opgelet dat de kleintjes wel echt genoeg melk binnenkrijgen en krijgen ze ook extra flesjes indien nodig.

Voorkom dierenleed: laat je kat helpen!

En hoe schattig deze beelden ook zijn, het blijft een buitengewoon trieste gebeurtenis dat deze 5 en nog eens 12 kittens, gevonden langs de kant van de weg maar ternauwernood aan de dood zijn ontsnapt. Jaarlijks krijgen wij in onze asielen duizenden gedumpte kittens binnen. Wij raden katteneigenaren daarom aan hun poes of kater te laten helpen. Sterilisatie van je poes of castratie van je kater helpt een hoop dierenleed voorkomen.

De katjes hebben een wel heel bijzondere pleegmoeder!

Steun ons werk!

Onze gastgezinnen zijn de komende tien weken nog volop met de jonge kittens in de weer. Daarna gaan ze weer terug naar ons dierenasiel De Kuipershoek waar de kittens geholpen worden (gesteriliseerd of gecastreerd) voordat we ze naar een nieuw thuis begeleiden via Ik Zoek Baas. En deze intensieve zorg kunnen we alleen maar geven met jouw hulp waarvoor we nu in onze campagne Help ons redden jouw steun vragen.

Daantjes met 'haar' kittensDaantje de herder zorgt liefdevol voor de kittens.