Meet your Match, vind een vriend die bij je past. Deze week Spion

Bij dierenasiel de Kuipershoek werken we met het Meet your Match programma. Dit houdt in dat je zo beter een asielkat kunt vinden die past bij jouw levensstijl. Het programma bestaat uit 3 kleuren en negen verschillende karaktereigenschappen met een eigen naam. Bijvoorbeeld de paarse spion , de oranje kameraad of de groene aanvoerder. Hoe werkt het

Meet your Match, vind een vriend die bij je past. Deze week Spion

Wij willen deze maand de paarse spion onder de aandacht brengen. De spion is wel bij je in de buurt maar het liefst zo dat je hem niet ziet. Hij houdt van rust en een rustige omgeving en zal niet snel naar je toekomen. Met veel geduld en gewenning zal hij uiteindelijk wel een aai kunnen waarderen en misschien zelfs een spelletje met je willen doen.

Spreekt het karakter van de spion je aan kijk dan eens naar de onderstaande katten of kom langs op ons asiel. Dierenasiel de Kuipershoek, kuipersdijk 11, 7381 AX Klarenbeek. Tel: 055-5068600

June

Dit is June onze vrouwelijke spion. June is in het asiel terecht gekomen omdat haar eigenaar is overleden. Haar leeftijd is geschat op ongeveer 3 jaar. Ze vindt een nieuwe omgeving erg spannend en verstopt zich het liefst. Bij benadering is June zeer wantrouwend, want ze wil je eerst echt leren kennen en dat vergt geduld. Als dat eenmaal zover is geeft June graag kopjes en geniet ze van een aai met beleid. Een rustig huishouden zonder kleine kinderen zou de enige plek zijn waar June zich op haar gemak gaat voelen. Ze vind het fijn om het huis voor haar alleen te hebben zonder andere dieren. Ze vind het fijn om binnen te zijn . Spelen vind ze nog niet interessant. Heeft dit lieve dametje je na verloop van tijd in haar hart gesloten, dan vindt June je aandacht heerlijk en houdt je graag gezelschap.

Slinger

Slinger is in het asiel terecht gekomen als afstandkat. Haar leeftijd is geschat op ongeveer 7 jaar. Slinger is een angstig vrouwtje. Ze vindt alles heel spannend en blijft zowat verstijft op een uiterst plekje liggen, waarbij benaderen haar het liefste doet vluchten. Als dit niet kan en je geduld hebt, dan durft Slinger ter kennismaking aan je hand te ruiken en zal aaien vervolgens toelaten, maar ervan genieten is nog net een stap te ver.
Een rustig huishouden zonder kleine kinderen zou de enige plek zijn waar Slinger mogelijk kan aarden. Slinger heeft tussen een grote groep katten geleefd en indien nodig is de beste match een ander met een opener karakter om het goede voorbeeld te geven. Vermoedelijk zal Slinger beter af zijn binnenshuis. Slinger staat zeker nog niet open voor spelen. Het rest de vraag of dit er op den duur inzit om je mee te doen verrassen. Hoeveel moed Slinger heeft om uit haar schulp te kruipen zal de tijd leren, waarbij je beter geen verwachtingen kunt scheppen en is elke vooruitgang een behaalde winst.