Nieuw honden uitlaat protocol per 1 juli 2019

Het uitlaatprotocol is aan een verandering toe. Waar er vroeger nog regelmatig een klein, lief familiehondje in het asiel zien we tegenwoordig dat de honden groter en pittiger worden. Wilt u meer weten over het nieuwe honden uitlaat protocol, lees dan vooral verder...

De afgelopen jaren merken we dat de asielhonden niet alleen groter worden maar ook pittiger in karakter. Waar ze meestal geweldig zijn naar mensen, zijn ze helaas steeds pittiger naar andere honden.

Hierdoor hadden we de leeftijd al verhoogd naar 18 jaar en ouder. Nu weten we dat veel van onze wandelaars goed en bewust om gaan met onze asielhonden maar helaas lopen er veel andere honden waar we rekening mee moeten houden.

Er gaan daarom een aantal dingen veranderen.

  • Zo zullen we u kenbaar maken waar de risico gebieden zijn om andere dieren tegen het lijf te lopen. Er zijn losloopgebieden in de omgeving die vermeden dienen te worden.
  • Daarnaast zullen we vaste tijdvakken gaan inplannen waarin men zich kan inschrijven. Spontaan binnenlopen zal uiteindelijk niet meer mogelijk zijn.
  • U moet minstens 1x per week komen wandelen.
  • U ondertekent een overeenkomst waarmee u akkoord gaat met de voorwaardes.


Om iedereen aan de nieuwe regels te laten hebben we een overgangsmaand ingesteld. Het nieuwe protocol zal daarom per 1 juli 2019 officieel ingaan. Voor die tijd zullen vaste wandelaars al wel ingepland worden volgens het protocol.