Pension voor honden

Door grote drukte kunnen we helaas geen nieuwe klanten meer aannemen voor 2022

Pension voor honden

Pension voor honden

Dierenasiel De Kuipershoek biedt ook pension voor honden. Heb je een dagje uit, vakantie of -minder leuk- een ziekenhuisverblijf op de planning staan? We kunnen de zorg voor jouw hond(en) uit handen nemen. Je hond logeert in het pensiongedeelte van ons dierenopvangcentrum. Dat is geheel afgescheiden van de huisvesting en speelweiden voor asielhonden. Elke hond krijgt een ruime binnenkennel met een uitloop naar buiten.

Deskundige medewerkers

De medewerkers hebben de opleiding Dierverzorging gevolgd en weten precies wat jouw hond nodig heeft. We werken alleen met gekwalificeerde dierverzorgers. Onze vrijwilligers houden zich in beginsel bezig met de asielhonden. Als we extra hulp nodig hebben in ons pension, kunnen deze vrijwilligers ons ondersteunen.

Dierenarts

Is er iets mis met je hond? De dierenarts die in ons asiel werkt kan, indien nodig, direct naar je hond kijken.

Buiten spelen

Elke pensionhond komt minimaal twee keer per dag op de speelweide voor pensionhonden. Goed gesocialiseerde honden gaan in beginsel samen op de speelweide.

Voer

Wij voeren Hill's -brokken, een kwaliteitsmerk voer voor honden. Heb je liever dat je hond zijn eigen voer of dieetvoer eet? Dat kan ook. Laat het ons van tevoren weten, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Neem voldoende mee. Dat geldt ook voor medicijnen. Heeft jouw hond bepaalde medicijnen nodig? Laat het ons weten en neem genoeg mee.

Wandelen

Er zijn vrijwilligers die met asielhonden wandelen. Je kunt bij ons aangeven of deze vrijwilligers ook met jouw hond mogen wandelen. In drukke tijden krijgen asielhonden voorrang.

Tarieven

Je betaalt € 15,00 per hond per dag, onafhankelijk van de grootte van de hond. Dit bedrag is inclusief voer en inclusief BTW.

Breng je de hond op de eerste dag voor 12 uur, en haal je de hond op de laatste dag op voor 12 uur , dan tellen de eerste en laatste dag samen als één pensiondag.

Het pension is het hele jaar open en we hanteren geen aparte seizoenstarieven.

Vaccinaties / vlooienkuur

Om bij ons te mogen logeren, beschikt je hond over geldige vaccinaties voor de periode dat hij in het pension verblijft. De verplichte entingen zijn:

  • Hondenziekte
  • Parvo

Tevens vragen we een vaccinatie voor de kennelhoest, we adviseren de Nobivac KC. Deze vaccinatie is langer geldig en werkt sneller. De Pneumodog-vaccinatie heeft een korte werkingsduur en moet de eerste keer worden herhaald.

Het vaccinatieboekje nemen we in ontvangst op de dag dat je je hond brengt. Je hond moet bij binnenkomst vlovrij en wormvrij zijn.

De eerste keer in het pension

Als je hond nooit eerder in ons pension is geweest of als het is lang geleden is, dan maken we vooraf graag kennis met je hond. Sommige honden kunnen moeilijk wennen aan een pension of reageren ongewenst in een pensionsituatie. Het pension wil daarom vooraf kunnen bepalen of je hond geschikt is voor dit pension. Het kan zelfs resulteren in een verplichte wendag: je plaatst dan je hond, tegen betaling van de dagprijs, een dag in het pension. Daarna weten we zeker of jouw hond wel of niet goed in ons pension kan verblijven.

Wordt je hond aangenomen dan vragen we je het pensionregistratieformulier volledig in te vullen. En lees ook de Algemene Voorwaarden goed door! We vragen je om de voorwaarden te tekenen. Via ons reserveringsformulier kun je pension reserveren.

Vervolgafspraak

Is jouw hond in ons pension bekend? Vul dan het reserveringsformulier in en onderteken de Algemene Voorwaarden. Je hoort binnen drie dagen of we plek hebben voor je hond. Zo ja, dan bevestigen we de reservering.

Halen en brengen

Het halen en brengen van een pensionhond kan gebeuren op:
Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 16.30 uur.
Zaterdag van 8.00 tot 16.00
Zon- en feestdagen kan je hond niet gebracht of gehaald worden.

Op tijd reserveren!

Er is beperkte plek, dus reserveer tijdig. Voor vragen kun je tijdens de openingstijden van het dierenasiel bellen naar: 088-8113650. Of stuur een e-mail naar pension.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Inkomsten naar het asiel

De inkomsten vanuit het pension komen volledig ten goede aan het dierenasiel.