Help dieren door online collecteren

Een tijdje geleden kon je al op onze website lezen dat de landelijke collecteweek van de Dierenbescherming eraan kwam. Ondertussen is die volop aan de gang. Maar wist je dat je ook gewoon vanuit huis kunt collecteren, namelijk online
Help dieren door online collecteren

Net als bij de ‘normale’ jaarlijkse collecteweek, waarbij we met tienduizenden vrijwilligers langs de deuren gaan, staat ook bij digitaal collecteren voorop dat we geld proberen te verzamelen. Geld dat ons helpt dieren in nood te kunnen blijven opvangen. En doordat het allemaal digitaal is, kun je ons vanaf nu vanuit huis hierbij helpen. Gewoon, door je eigen digitale collectebus aan te maken en deze onder de aandacht te brengen bij vrienden en familie.


Digitale collectebus aanmaken

Online collecteren begint allemaal bij het aanmaken van een digitale collectebus. Daarbij vragen we om een aantal gegevens en de reden dat je wilt collecteren. Deze reden verschijnt bij jouw collectebus. Misschien ben je ‘gewoon’ dol op dieren, heb je eens iets meegemaakt met een zwerfdier of gewond dier, of heb je zelf een dier uit het asiel gered. De kunst is om die reden zó mooi te schrijven, dat iedereen in je omgeving jou wil helpen. En dus ons en – vooral! – ‘onze’ dieren.

Donaties van vrienden en familie

Wanneer je je online collectebus hebt aangemaakt, kun je mensen om je heen vragen om jouw collectebus te vullen. Ze kunnen daarbij zelf een bedrag kiezen, waarbij ieder bedrag helpt. Ook zij kunnen vervolgens een eigen collectebus maken en die weer onder hun vrienden en familie verspreiden, maar ze kunnen ook helpen om jouw collectebus nog meer te vullen door die verder te verspreiden.

Omdat we geen overheidsinstantie zijn, zijn we volop afhankelijk van giften. Door een online collectebus aan te maken en deze te verspreiden onder vrienden en familie, help je ons ervoor te zorgen dat we ons werk kunnen blijven doen: het opvangen van dieren in nood.