Open dag 30 september

Op zondag 30 september, vlak voor Werelddierendag, organiseert dierenasiel De Swinge een open dag. Werp een blik achter de schermen van het asiel, ontmoet de asieldieren, bekijk de dierenambulance of laat je huisdier chippen.
Open dag 30 september

Chipactie

Dieren die zwerven, worden vaak door de dierenambulance van straat gehaald en naar het asiel gebracht. Veel van deze dieren zijn niet gechipt of staan niet goed geregistreerd. Daardoor is het moeilijk om de eigenaar te vinden. Tijdens de open dag krijgen huisdiereigenaren daarom de mogelijkheid hun huisdier te laten chippen en registreren voor een scherp tarief van 15 euro.

Activiteiten

Maar er is meer te doen op de open dag. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken, er is een rommelmarkt en tal van leuke snuffelkraampjes. Bezoekers kunnen een gokje wagen. De teams van dierenasiel De Swinge en dierenambulance De Wouden staan klaar om vragen te beantwoorden en te vertellen over het werk in het asiel en op de dierenambulance.

Iedereen is welkom

Iedereen die dit interessant vindt en graag eens een kijkje komt nemen, is van harte welkom aan het Grasland 114 in Drachten. De koffie en ranja staan klaar tussen 11 tot 16 uur. Mensen die met de auto komen, worden verzocht te parkeren buiten de poorten van het asiel, langs de weg te parkeren.