Open dag

30 september 2018
Open dag
Dierenasiel de Kuipershoek van de Dierenbescherming in Klarenbeek opent op  30 september van 11.00 tot 16.00 uur de deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen tijdens de open asieldag een kijkje nemen achter de schermen van het asiel en van de dierenambulance. Hoe ziet een dierenartskamer er uit? Welke katten zitten in de buitenren? Waar bevindt zich het hondenpension? Wat is een quarantaineruimte? Zijn er nog kittens? Het antwoord op al deze vragen wordt duidelijk tijdens een bezoek aan de open dag. Één keer per jaar laten we bezoekers kijken achter de schermen. Normaal kan dit niet omdat het veel stress veroorzaakt bij de dieren.

Dierenasiel de Kuipershoek

Het dierenasiel is verantwoordelijk voor het verzorgen en opvangen van zwerfdieren in de gemeenten Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Brummen, Epe, Voorst en Lochem. De zwerfdieren zijn vooral katten en honden, maar ook vangt het asiel  konijnen, knaagdieren, vogels en schildpadden op. De dieren krijgen hier medische behandeling en hun gedrag wordt geobserveerd. Vervolgens gaan we opzoek naar een nieuw en liefdevol huis. Dierenasiel de Kuipershoek is een non-profit organisatie, die met hulp van medewerkers, vrijwilligers en donateurs dit werk kan uitvoeren. Altijd al benieuwd geweest naar de werkzaamheden in een dierenasiel? Kom dan zeker kijken!

Dierenambulance Overgelder

De meldkamer van de dierenambulance bevindt zich onder hetzelfde dak als het asiel. Bezoekers van de open dag kunnen ook een kijkje nemen in de dierenambulance. De dierenambulance is verantwoordelijk voor het ophalen van zwerfdieren en gewonde wild inheemse dieren. Ze rijden af en aan voor allerlei dieren. Voor een klein vleermuisje, een kat in een boom tot een gewonde bouvier.

Programma

Op de open dag zijn diverse (verkoop) kramen aanwezig, er worden honden geshowd op de ‘dogwalk’ en er zijn rondleidingen door het asiel. Voor de kinderen is er een springkussen, ze kunnen zich laten schmincken en iets leuks knutselen.

Een dier adopteren

Tijdens de open asieldag worden geen asieldieren geplaatst. Moch u interesse voor een dier hebben, dan ziet het asiel u graag op een ander moment terug. Ook goed om te weten: je mag geen eigen hond meenemen naar de open dag. Dit in verband met mogelijk onrust onder de asielhonden. Het asiel rekent op begrip hiervoor.


Praktische informatie

Locatie Dierenasiel de Kuipershoek, Kuipersdijk 11, Klarenbeek.
Leeftijd 0 - 100 jaar
Kosten

Bekijk alle activiteiten