Zipper

Omschrijving

Windhonden zijn vaak afwachtende, geduldige, rustige bankhangers. Al hebben wij deze karaktereigenschappen nog niet gezien bij Zipper. Zipper is als vondeling binnengekomen en het is een hond die waarschijnlijk nog heel veel moet leren. Zo wordt je al springend, enthousiast en druk begroet. Waarna hij al trekkend en gek huppelend, je vooruit trekt aan de lijn. Vermoedelijk wanneer hij zijn energie kwijt kan raken en goed getraind wordt dan zal hij uiteindelijk, als een ware windhond zijn plekje vinden op de bank waar hij al knuffelt zijn dag zal doorbrengen. Energie kwijt raken is natuurlijk wel lastig voor z'n snelle rakker want loslopen kan hij zeker niet. Tijdens de wandelingen kijkt hij al speurend in de verte op zoek naar zijn volgende achtervolging. Daarnaast heeft Zipper een blessure waardoor training langzaam opgebouwd moet worden. Daarna zal er veel met hem gewandeld, gerend en getraind moeten worden.  Op het asiel heeft Zipper erg mazzel want toevallig logeren er twee wel hele mooie, snelle dames. Deze vindt hij prachtig en rent hier dan ook enthousiast achter ze aan op een afgesloten speelweide. Verder reageert hij wisselend naar de andere honden in het asiel en daarom zal Zipper de andere hond eerst even moeten ontmoeten. Doordat hij als vondeling is binnengekomen weten we niet veel over zijn achtergrond. Zo hebben we zijn leeftijd geschat op ongeveer 4 jaar oud. Zo weten we ook niet zeker of hij alleen thuis kan zijn of dat hij een huis met een kat kan delen.

Zipper is gecastreerd in samenwerking met de NVAW

Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de hond? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel. 
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 088-8113650.

Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht