Myka

Omschrijving

Myka is afstand van gedaan, omdat men haar te pittig van karakter vinden. Haar leeftijd is ongeveer 1 jaar.

Myka is een zeer eigenzinnig dametje. Ze komt op haar moment vanzelf contact zoeken en vindt het dan gezellig om bij je in de buurt te zijn, maar uitgebreid knuffelen is echt niet Myka haar ding. Wanneer zij erom vraagt wordt een aai erg gewaardeerd en daar moet je het verder bij laten, want haar grens is snel bereikt. Myka geeft deze met hele subtiele signalen aan en als je die mist volgt een heftige reactie.
Begrijpelijk zal zijn dat Myka geen verantwoord maatje voor bij kleine kinderen is.
Myka heeft met een andere kat samengewoond wat niet goed ging, waardoor zij al naar een volgend adres is gegaan. Haar soortgenoten kunnen Myka haar gedrag negatief beïnvloeden en daarom is een thuis voor haar alleen de enige plek.
Het is belangrijk dat Myka de mogelijkheid heeft om naar buiten te gaan, zodat ook daar afleiding wordt gevonden en er lekker op onderzoek uit kan zijn.
Myka speelt graag, waarbij zij zich met van alles leuk weet te vermaken en heeft deze uitlaatklep samen beslist nodig. Waak ervoor dat als ze te fanatiek wordt je direct stopt, om haar te leren tot hier en niet verder.
Mocht je te dicht langs Myka heen lopen, dan wil ze wel eens met haar pootje 'wapperen' of in je enkels grijpen. Ze is en blijft een donders eigenwijze dame inclusief uitgesproken mening die het allemaal zelf wil bepalen, met de wens dat dit tot op zekere hoogte wordt gerespecteerd. Daarnaast is Myka op haar manier echt wel gek van aandacht.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 088-8113650.
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht