Pepper

Omschrijving

Pepper is afstand van gedaan, omdat zij de kinderen en vooral bezoek zeer regelmatig aanvalt. Haar leeftijd is bijna 4 jaar.

Pepper is een temperamentvolle dame. Ze heeft grote moeite met teveel prikkels en in combinatie met veranderingen kan de stress nogal hoog oplopen, wat zichtbaar is doordat zij haar rug en staart opzet. Wanneer Pepper geen spanningen ervaart, dan kan ze erg knuffelig zijn en hier wel te opdringerig in worden. Het is van belang dit niet te accepteren, omdat zij grenzen nodig heeft en deze zul je aan moeten geven door haar op die momenten te negeren.
Een gezin met kinderen is geen verantwoorde situatie met Pepper, want bij hen ging zij nog een stap verder dan alleen haren opzetten. Dit werd namelijk gevolgd door aanstarend in een hoekje te gaan zitten en daarop volgend van achteren aan te vallen. Hetzelfde gedrag vertoont Pepper ook naar bezoek (indringers), als dit weer gaat voorvallen wordt geadviseerd om een gedragstherapeut in te schakelen.
Pepper kan behoorlijk opgefokt raken van de andere katten en om dit te voorkomen is samenwonen uitgesloten. Met de vele buurtgenoten had zij vaak ruzie, maar liet zich niet uitlokken tot een gevecht door ongehavend thuis te komen.
Naar buiten gaat Pepper graag veel heen en kan echt op pad gaan, waarna nooit prooien werden meegenomen. Ze is niet bekend met een kattenluikje.
Pepper vindt spelen een leuke bezigheid en gaat er met plezier op in zodra je haar ervoor uitdaagt. Het komt haar welzijn ten goede om dergelijke afleiding geregeld samen te ondernemen.
In een stabiele omgeving met duidelijke regels zal deze dame zich het beste weten te ontplooien, waarbij eigenzinnige Pepper al melktrappelend op schoot komt en verzot is op haar baasjes aandacht.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 055-5068600.
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht