Oost Indisch

Omschrijving

Oost Indisch is in het asiel terecht gekomen als vondeling. Zijn leeftijd is geschat op ruim 1 jaar.

Oost Indisch is een vrolijke man. Hij komt graag naar je toe zodra je door trillingen wordt opgemekt of in beeld bent gezien hij doof is. Vervolgens wordt een aai als prettig ervaren, maar kan soms een hapje uitdelen en ter voorkoming dat dit uit de hand gaat lopen moet je op die momenten stoppen met aandacht geven. Het 'communiceren' met dove katten is een opgave an sich, waarbij je rekening dient te houden met dat zijn gevoel voor trillingen het gehoor grotendeels compenseert en daarnaast 'gebarentaal' goed is aan te leren.
Een gezin met kleine kinderen is geen match met Oost Indisch, omdat zij niet in staat zijn om hem op te voeden en hij hierdoor met hen een loopje gaat nemen.
Oost Indisch klikt moeilijk met andere katten, want mist signalen en walst zodoende onbewust steeds over hun grenzen heen.
Het zou de doodvonnis van Oost Indisch zijn om hem naar buiten te laten. Wel heeft hij veel afleiding nodig, vanwege zijn bruisende energie en dit binnenshuis wel kwijt moet kunnen. Een volledig afgesloten tuin of ren zou een uitkomst zijn.
Oost Indisch is enorm speels. Met van alles heeft hij de grootste schik, want ziet overal de lol van in en kan uren zoet zijn met deze bezigheidstherapie. Hij vindt het helemaal geweldig om samen dingen te ondernemen.
Een heerlijk actieve vent die met de juiste begeleiding je maatje wordt, waarbij Oost Indisch je uit nieuwsgierigheid graag achterna volgt en ervan houdt om je te vergezellen.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 055-5068600.
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 055-5068600
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht