Gabor

Omschrijving

Gabor is afstand van gedaan, omdat mevrouw tijdelijk kleiner woont en na komst van het kindje veel stress ondervindt. Zijn leeftijd is ongeveer 4 jaar.

Gabor is een eigenwijze vriend. Hij trekt zich in een nieuwe omgeving liever terug om daar vandaan alle indrukken te kunnen verwerken, want vindt veranderingen best wel spannend. Met een beetje geduld en aanmoediging komt Gabor al snel naar je toe om een aai maar wat graag in ontvangst te nemen. Hij kan uit enthousiasme enigszins opdringerig worden, waarna soms een knauwtje volgt.
Voor stress is Gabor gevoelig en had grote moeite met dat er een kindje was gekomen, daarom zal een thuis zonder hen beter passen. Hij schrikt ook van harde geluiden.
Gabor heeft met een andere kat samengewoond wat prima ging.
Naar buiten gaat Gabor graag heen en werd via de deur eruit of erin gelaten, waarbij het de gewenning was om er 's nachts te zijn. Hij is een goede jager door regelmatig prooien voor je mee te brengen.
Gabor laat zich leuk uitdagen voor een spelletje. Ergens in kruipen zoals dozen of kasten valt onder zijn favoriete bezigheid en heeft de gewoonte om met zijn pootjes overal langs heen te 'wrijven' in achtereenvolgende bewegingen.
Vanwege dat Gabor behoorlijk overgewicht heeft, is het voor zijn gezondheid van belang dat je hem op de juiste wijze begeleid met afvallen. Hierbij is het blijvend geven van een afgepaste hoeveelheid brokjes noodzakelijk zonder tussendoortjes.
Gabor sabbelt veel en vindt het erg gezellig om voor aandacht bij je te zijn, waaronder het op schoot liggen graag wordt gedaan.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 055-5068600.
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht