Binky

Omschrijving

Binky is afstand van gedaan, omdat hij te druk is wat niet goed ging met de andere kat en moet naar buiten kunnen. Zijn leeftijd is ongeveer 2 jaar.

Binky is een dynamische vent. Hij gaat graag op onderzoek uit, waarbij geen enkel plekje wordt overgeslagen om te bekijken en maakt tussendoor wel even tijd voor je vrij. Het is namelijk zo dat wanneer het Binky uitkomt aaien zeer onder zijn waardering valt, maar heeft verder weinig geduld en kan pittig reageren als je hem onder druk zet. Hij houdt nou eenmaal liever zelf de controle.
Om deze reden is Binky niet het ideale maatje voor in een gezin met kleine kinderen.
Binky bleef de andere kat lastig vallen, want dook er steeds bovenop en slaat hierin door. Zodoende is het beter dat hij een thuis zonder soortgenoten treft.
Wat er buiten allemaal te beleven valt zou Binky graag willen ervaren, daarnaast doet het hem als afleiding goed om zijn bruisende energie er deels kwijt te kunnen raken.
Binky haalt de meest ondeugende fratsen uit tijdens zijn spel en gedraagt zich zo gek als een deur door overal overheen te springen, te klimmen, in te kruipen enzovoorts, enzovoorts. Hier maakt hij echt zijn dagbesteding van en doet ook aan water 'hengelen' uit de kraan.
Voor een goed functionerende blaas heeft Binky levenslang blaasgruis dieetvoeding nodig, wat uitsluitend gegeven moet worden. Dit voer is ook verkrijgbaar bij dierenwinkels en qua prijs vergelijkbaar met andere A-merken.
Binky vindt op zijn manier de aandacht heerlijk, maar meer in de vorm van gezellig samen dingen ondernemen en zorgt voor leven in de brouwerij.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 088-8113650.
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht