Smikkel

Omschrijving

Smikkel is afstand van gedaan, omdat zij zich niet op haar gemak voelde. Haar leeftijd is ongeveer 7 jaar.

Smikkel is een dubbelzinnige dame. Ze komt uit eigen beweging graag naar je toe en vindt het op die momenten erg gezellig om rond je heen te drentelen, waarbij een aai zeer wordt gewaardeerd. Wel wenst Smikkel dat het niet al te intiem vergaat en geeft het duidelijk aan wanneer ze er klaar mee is.
Los van het feit dat Smikkel gezien haar temperament geen match is voor kleine kinderen, zal het andersom te stressvol voor haar zijn.
Smikkel heeft hierdoor ook moeite om andere katten in haar territorium te verdragen en is beter af zonder hen.
Met mooi weer gaat Smikkel graag een uurtje naar buiten, maar met slecht weer niet en blijft ervan balend liever binnen.
Smikkel wordt wel eens bevangen door de gekke vijf minuten. Verder lijkt ze nauwelijks speels, toch trek je haar met uitdagen al snel over de streep om leuk mee te doen.
Voor een goed functionerende blaas heeft Smikkel levenslang blaasgruis dieetvoeding nodig en zal ivm haar overgewicht blijvend in afgepaste hoeveelheden gegeven dienen te worden, want het is voor haar gezondheid van belang om het afvallen op de juiste wijze te begeleiden.
Smikkel is nou eenmaal verzot op eten en jat alles waar ze de kans toe krijgt.
Deze gevoelige dame met eigen mening wil het graag zelf bepalen, dan vindt Smikkel de aandacht op haar tijd heerlijk en treft zeker je schoot.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 088-8113650 .
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht