Bempie

Omschrijving

Bempie is afstand van gedaan, omdat hij mevrouw regelmatig aanvalt wat bij meneer niet gebeurde. Zijn leeftijd is ongeveer 6 jaar.

Bempie is een eigenzinnige kater. Hij komt vanzelf naar je toe om kortdurend contact te maken en geeft kopjes langs je heen, waarna er weer verder op onderzoek uit wordt gegaan. Wanneer het moment daar is en je het niet lang doet waardeert Bempie subtiel aaien zeer, maar wenst ook graag dat je hem zijn eigen gang laat gaan. Hij heeft weinig geduld en raakt snel overprikkeld, door bijvoorbeeld ergens niet naar binnen te mogen of weggeduwd worden of dat er buiten iets is voorgevallen. Dit veroorzaakt oplopende frustratie met aanvallen als gevolg en ter vermindering/verdwijning hiervan, zul je deze situaties zover mogelijk moeten voorkomen en indien het niet kan met afleiding zijn focus proberen te verleggen.
Het beste zal Bempie zich gaan ontwikkelen bij stabiele, geduldige mensen in een gezin zonder veel rumoer van kinderen of aanloop.
Bempie wil de enige kat des huizes blijven en verdedigd zijn territorium goed, want vecht wel met anderen en daarom is een overbevolkte buurt geen ideale plek.
Naar buiten gaat Bempie veel tijd doorbrengend graag heen, wat het liefst zelf bepaald wordt via een kattenluikje en vindt de avonturen die daar zijn heerlijk om te beleven.
Bempie heeft spelen als vaste uitlaadklep echt nodig, waarbij een hengeltje tot favoriet behoort en is het zeer belangrijk dat je dit op de juiste wijze afbouwt.
Naast het geven van een voorspelbare leefomgeving moet je Bempie zijn gebruiksaanwijzing goed hanteren, dan wordt je aandacht zeer welkom geheten en komt volgens zijn voorwaarden graag op schoot.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 088-8113650.
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht