Fifi

Omschrijving

Fifi is afstand van gedaan, omdat mevrouw gaat samenwonen met een partner die al katten heeft waarmee zij niet overweg kan. Haar leeftijd is ongeveer 8 jaar.

Fifi is een aandoenlijke meid. Ze houdt zich in nieuwe situaties liever afzijdig en kijkt bij onbekende mensen echt de kat uit de boom, want wil je eerst leren kennen. Wanneer je Fifi rustig benaderd en ondertussen al pratend gerust stelt, dan zit het al snel goed. Ze vindt vervolgens je aaisessie namelijk erg fijn en geniet daar enorm van, maar kan wanneer het uiteindelijk even genoeg is waarschuwend mopperen.
Zeer ernstig obesitas heeft Fifi (met binnenkomst 9,7 kg) en is het voor haar gezondheid echt een vereiste, dat je bereid bent om haar op de juiste wijze verder met afvallen helpt begeleiden. Daarbij is het uiterst noodzakelijk voor het behalen en behouden van haar streefgewicht om blijvend afgepaste light brokken te geven zonder extra's. Dit vergt nogal wat discipline van je door Fifi in moeilijke perioden te stimuleren met eten, in de meestal betere tijden niet toe te geven aan 'zeuren', regelmatig wegen en zo nodig haar achterste schoonmaken vanwege dit zelf niet te kunnen etcetera.
Fifi gaat zich verstoppen zodra er visite of kinderen komen, waardoor zij het meest op haar gemak zal voelen in een gezin zonder teveel drukte en wil zoals gewend ook graag de enige kat zijn.
Als de deur naar buiten toe open staat, zet Fifi twee stappen over de drempel en durft nooit verder te gaan.
Fifi vindt het liggend op haar rug leuk hengelen naar een touwtje die je boven haar hangt, al zit er wat betreft spelen vervolgens weinig actie in en gezien haar conditie is het wel van belang om geregeld voor gedoseerde beweging te zorgen.
Deze lieve dame is gewoon verzot op de aandacht van haar vertrouwde baasjes, waarnaast je vergezellen graag wordt gedaan en tref je met Fifi een geweldige huisgenoot.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 088-8113650.
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht