Brigitte

Omschrijving

Brigitte is in het asiel terecht gekomen als vondeling en heeft eerst in een gastgezin gezeten om haar kittens groot te brengen. Haar leeftijd is geschat op ongeveer 7 jaar.

Brigitte is een echt dametje. Ze vindt het fijn om op verkenning uit te gaan en komt tussendoor graag naar je toe, maar reageert erg wantrouwend wanneer je haar te snel benaderd. Als dit voorzichtig aan gebeurt en je Brigitte haar goedkeuring krijgt, dan wordt subtiel aaien zeer gewaardeerd. Ze heeft voor meer of indien het te lang duurt wel een kort lontje en maakt dit meestal kenbaar door onrustig met haar staart te zwiepen, waar een felle uithaal op kan volgen.
Om deze reden en vanwege dat Brigitte schrikkerig is aangelegd, past zij niet bij kleine kinderen en zal beter aarden in een minder rumoerige omgeving zonder hen binnen het gezin.
Brigitte gaat een confrontatie met andere katten wel aan, zodat het alleenrecht geen narigheid veroorzaakt.
Het bevalt Brigitte zeer om naar buiten te kunnen en vindt vertoeven in de tuin vast voldoende.
Brigitte vermaakt zich wat spelen betreft leuk zelf, al wordt er helemaal met plezier mee gedaan zodra je haar ervoor uitdaagt.
Beschikkend over een eigen wil wenst Brigitte haar gang te mogen gaan en komt vanzelf gezellig bij je in de buurt zitten om je vervolgens graag kopjes te geven.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 088-8113650.
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht