Tjakko

Omschrijving

Tjakko is in het asiel terecht gekomen wegens een grote vangactie. Zijn leeftijd is geschat op ongeveer 3 jaar.

Tjakko is een schuchtere jongen. Hij kan van een nieuwe omgeving best onder de indruk zijn en zich liever terugtrekken om daar vandaan alles te kunnen verwerken, waarna het tevoorschijn durven komen stukje bij beetje wordt gedaan. Wanneer je naar hem toe gaat neemt Tjakko een afwachtende houding aan en laat een subtiele aai eerst over zich heen lopen, maar indien het vertrouwen er is krijg je kopjes gezien dit toch wel erg fijn te vinden.
In een rustig huishouden zal Tjakko zich het meest op zijn gemak voelen en daarom vormen kleine kinderen binnen het gezin geen match.
Tjakko heeft tussen een grote groep katten geleefd, waardoor wegens sociale instelling het eventuele samenwonen van hem uit vast prima verloopt en met anderen juist steun ondervindt.
Het buiten zijn is Tjakko bekend door op een camping rond te hebben gezworven, zodat die mogelijkheid hem ter voldoening wel gegeven moet worden.
Tjakko staat nog niet open voor spelen en rest de vraag of dit er na gewenning met uitdagen wel van komt.
Geef deze onzekere jongen de tijd om uit zijn schulp te kruipen, dan is Tjakko zeker gek op de aandacht van zijn baasjes en met gereserveerd karakter voor hen een echte lieverd.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 088-8113650.
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht