Philomena

Omschrijving

Philomena is afstand van gedaan, omdat mevrouw de zorg niet meer kan opbrengen. Haar leeftijd is ongeveer 14 jaar.

Philomena is een aandoenlijke dame. Ze zoekt op haar tijd graag contact met je door kopjes tegen deurposten etcetera te geven en komt vervolgens vanzelf naar je toe, waarna een aaisessie erg fijn wordt gevonden. Verder heeft Philomena liever niet teveel polonaise aan haar lijf en kan het kenbaar maken wanneer je te ver gaat.
Zeer ernstig obesitas heeft Philomena (met binnenkomst 8,5 kg), waardoor het voor haar gezondheid echt een vereiste is dat je bereid bent om haar op de juiste wijze verder met afvallen helpt begeleiden. Daarbij is het uiterst noodzakelijk voor het behalen en behouden van haar streefgewicht om blijvend afgepaste light brokken te geven zonder extra's. Dit vergt nogal wat discipline van je door Philomena onder andere in moeilijke perioden te stimuleren met eten, in de meestal betere tijden niet toe te geven aan 'zeuren', regelmatig wegen en borstelen ter voorkoming dat er klitten ontstaan, wat zij overigens heerlijk vindt.
Philomena houdt zoals gewend van een rustige omgeving en past het beste in een gezin zonder kinderen.
Tegenover andere katten stelt Philomena zich passief op of ontwijkt hen, zodat de voorkeur ligt bij een thuis voor haar alleen en toch zou het indien nodig mogelijk zijn om met dezelfde types samen te kunnen wonen.
Philomena ging als het mooi weer was wel eens naar buiten in een afgesloten tuin, maar neemt wellicht genoegen met binnen blijven.
Het is gezien Philomena haar conditie van belang om voor gedoseerde beweging te zorgen en aanzetten tot spelen zal je wel enige moeite gaan kosten.
Philomena heeft momenten graag je aandacht, dan vindt zij het bij je komen buurten gewoon erg gezellig.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 088-8113650.
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht