Jumak

Omschrijving

Jumak is afstand van gedaan, omdat mevrouw niet meer voor hem kon zorgen. Zijn leeftijd is ongeveer 5 jaar.

Jumak is een temperamentvolle kater. Hij komt op zijn moment graag naar je toe om enigszins opdringerig langs je heen te strijken en kan een subtiele aai wel waarderen, maar heeft duidelijk zijn grens die aangegeven wordt met een wapperend pootje indien het te lang duurt of het niet naar wens gaat. Je moet al helemaal geen druk op Jumak leggen ter voorkoming dat er een ontploffing volgt en wil nou eenmaal dat je hem in zijn waarde laat, dan zit gezellig bij je buurten er vanzelf wel in.
Voor in een gezin met kleine kinderen is Jumak vanwege zijn karakter absoluut niet geschikt en probeerde hen liever te vermijden wanneer zij op bezoek kwamen.
Jumak heeft graag dat het alleenrecht behouden blijft, want kan behoorlijk opgefokt raken door de aanwezigheid van andere katten en gaat zo nodig een confrontatie aan ter verdediging van zijn territorium.
Via een kattenluikje is Jumak gewend om naar buiten te kunnen, waar het fijn vertoeven wordt gevonden.
Jumak speelt tijdens gekke buien met de raarste dingen en doet leuk mee zodra je hem ervoor uitdaagt.
Als je de gebruiksaanwijzing van deze pittige vent op de juiste wijze naleeft, zal Jumak volgens zijn manier zeer van de aandacht weten te genieten en haal je een uitgesproken kameraad binnen.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 088-8113650.
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht