Youp

Omschrijving

i.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie neem telefonisch contact op met het dierenasiel.

Youp is afstand van gedaan, omdat ze na een verhuizing steeds terug blijft lopen naar het oude adres. Haar leeftijd is ongeveer 8 jaar.

Youp is een eigenzinnige dame. Ze gaat graag op verkenning uit om alles te kunnen ontdekken en komt tussendoor wel een kijkje bij je nemen, want vindt even buurten best gezellig. Een subtiele aai kan Youp op haar tijd en voorwaarde zeker waarderen, maar zal venijnig reageren indien het te lang duurt of iets niet naar wens verloopt. Ze heeft nou eenmaal weinig behoefte aan intimiteit en wil fijn haar eigen gang gaan.
Dit maakt Youp geen verantwoord maatje voor kinderen, waardoor een thuis zonder hen veiliger is.
Youp gedraagt zich fel naar andere katten en gaat een confrontatie niet uit de weg, zodat het blijven behouden van haar alleenrecht voor de lieve vrede noodzakelijk zal zijn.
Naar buiten gaat Youp graag heen en is een fanatieke jager door allerlei prooien met zich mee te brengen.
Youp lijkt nauwelijks speels, toch laat zij zich verleiden om in actie te komen wanneer je wat leuks aanbiedt.
Schep geen grote verwachtingen van deze poes met sterke eigen mening en Youp heet op haar manier je aandacht juist zeer welkom.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 088-8113650.
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht