Bailey

Omschrijving

Bailey is afstand van gedaan, omdat het niet goed ging met de andere katten. Zijn leeftijd is ongeveer 8 jaar.

Bailey is een temperamentvolle kater. Hij doet graag zijn eigen ding en komt wanneer de behoefte daarvoor is vanzelf naar je toe, dan wordt er stevig langs je benen heen gestreken. Op deze momenten waardeert Bailey je subtiele aai enorm mits het volgens zijn regels gaat en zul je hem verder niet onder druk moeten zetten ter voorkoming van een pittige reactie, want wenst met zijn sterke wil geen polonaise aan zijn lijf.
Dit maakt dat Bailey niet verantwoord is bij kleine kinderen en heeft ook liever meer rust rond zich heen door hen echt uit de weg te lopen.
Baily gedraagt zich nogal dominant naar andere katten, wat regelmatig resulteerde in het gevecht aan gaan en zodoende zal het alleenrecht krijgen noodzakelijk zijn om deze spanning binnenshuis te vermijden.
Via een kattenluikje is Bailey gewend om naar buiten te kunnen, waar het meestal voor korte duur heerlijk vertoeven wordt gevonden.
Bailey kan nogal lui zijn en doet soms wel aan spelen, maar gaat met uitdagen helemaal leuk overstag.
Gezien het overgewicht van Bailey is het voor zijn gezondheid van belang om hem af te laten vallen door onder andere blijvend een afgepaste hoeveelheid brokjes (eventueel light) te geven.
Bailey houdt op zijn manier zeer van aandacht en komt als de zin er is je graag op schoot vergezellen.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 088-8113650.
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht