Bemp

Omschrijving

Bemp heeft één doel voor dit jaar en dat is het vinden van een nieuw huisje. Bemp is een prachtige zwart witte kater met twee verschillende karakters. Bemp is met zijn 6 jaar nog enorm speels en het maakt eigenlijk niet uit waarmee hij kan spelen. Hij loopt en rent vol trots door het verblijf met een pauwenveer, hengeltjes, balletjes en speelmuisjes.  Uitdaging hierin vindt hij geweldig, dus biedt hem dit aan door af te wisselen met denk, speur, en trainingsspelletjes. Wanneer hij druk aan het spelen is en nog hoog in zijn energie zit vindt hij het nog wel eens lastig om abrupt te stoppen. Bouw het rustig af en/of leidt hem af met een leuk geur en speurspelletje. Bemp is graag bij mensen in de buurt en laat met zijn eigen taal goed merken waar en wanneer er geaaid mag worden. Hij geniet vaak ook van een kortdurende aai en strijkt graag langs je heen. Dit zal hij vooral doen bij mensen die hem rustig benaderen of hem vriendelijk toespreken. Naar buiten gaan is een belangrijke bezigheid voor Bemp. De uitdaging en vermaak van het naar buiten gaan, zal er voor zorgen dat hij wat rustiger is in huis.  

Bemp heeft een vermijdend karakter in nieuwe situaties en gaat wanneer hij er geen zin in heeft liever weg. Wanneer hij toch benaderd wordt ondanks zijn duidelijke signalen en vermijdgedrag, dan kan het zijn dat je de andere kant van Bemp krijgt te zien. Deze kant kan pittig zijn maar kan voorkomen worden. Door Bemp niet te plaatsen bij andere katten en kinderen hopen we op een rustigere omgeving, waardoor hij in kalmte en regelmaat begeleid kan worden.  In huis zal hij zijn eigen tijd en omgeving enorm waarderen en wanneer hij volledig om zijn gemak is zal hij zelf contact met de eigenaar opzoeken. Wanneer contact met Bemp gedwongen wordt dan kan hij goed laten merken dat hij het liever niet wil.

Bemp is een prachtige kat die weet wat hij wilt. Hij zoekt een huis zonder prikkels en met mensen die zijn ruimte en karakter accepteren. Accepteer je zijn grenzen, dan krijg je een liefdevolle, grappige en actieve kat voor terug.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht