Jochem

Omschrijving

i.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie neem telefonisch contact op met het dierenasiel.

Jochem is in het asiel terecht gekomen als vondeling. Zijn leeftijd is geschat op ongeveer 2 jaar.

Jochem is een onzeker ventje. Hij vindt alle nieuwe indrukken behoorlijk spannend en trekt zich liever terug om daar vandaan de kat uit de boom te kijken, waarna het echt even duurt voor tevoorschijn durven komen stukje bij beetje gebeurt. Daarnaast heeft Jochem weinig vertrouwen in mensen en waarschijnlijk traumatische ervaring met handen, want zodra je deze hoe voorzichtig ook op een afstandje naar hem toe strekt wordt er uit angst een tik uitgedeeld. Hij begint inmiddels langzaamaan wel meer te ontspannen wanneer een bekende in de buurt zit en doet zijn best om tegen hulpmiddelen zoals een kwast of mouw al trappelend kopjes te geven, maar blijft op zijn hoede door met het minste schrikkerig te reageren waar hij steeds vaker weer snel van hersteld.
Een rustige stabiele omgeving zonder kinderen met eigenaren die veel geduld hebben en weinig aanloop van vreemden binnen laten, is voor Jochem de beste plek om zo goed mogelijk te kunnen ontplooien.
Jochem accepteert liever geen andere katten in zijn territorium en wil graag het alleenrecht krijgen.
Het naar buiten kunnen gaan stelt Jochem zeer op prijs, al wordt met een tuintje wel genoegen genomen.
Jochem toont interesse voor spelen en volgt plezierig bijvoorbeeld je pauwenveer achterna om te vangen.
Met deze jongen zal nog een lange weg afgelegd moeten worden, waarin de vraag rest in hoeverre zijn wantrouwen verminderd en geniet Jochem op zijn manier enorm van je aandacht door je fijn te vergezellen.


Heeft u interesse en staat er geen 'gereserveerd' of 'ik heb baas' bij de kat? Dan bent u tijdens de openingstijden van harte welkom in ons asiel.
(di t/m vr: 13.30-16.30 en za: 10.00-16.00, zo/ma/feestdagen gesloten)

Buiten de openingstijden zijn we telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-16.30, via telefoonnummer 088-8113650.
Mocht u niet in contact kunnen komen dan kunt u altijd een mail sturen naar asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht