Basement Jaxx

Omschrijving

i.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie vul de vragenlijst onderaan de tekst in. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel telefonsich contact met u op.

Basement Jaxx is een geweldige jonge kater van ongeveer 3 jaar oud. Basement Jaxx heeft een avontuurlijk leventje al achter de rug. Door zijn enorme aanhankelijkheid heeft hij zich al vaak in de problemen gewerkt. Zo is hij bij iemand in de kelder gevonden en vroeg hij behoorlijk de aandacht. Basement Jaxx is kampioen knuffelen en zijn favoriete bezigheid is ook zijn tijd doorbrengen op je schoot.  Zijn andere hobby’s zijn eten zoeken op allerlei plekken in huis, spelen met alle gevonden spullen in huis (bolletjes wol, boa’s en wc rollen) en hij wil zo graag naar buiten.  In huis is Basement Jaxx behoorlijk aanwezig en laat luidkeels horen wat hij zou willen doen. Hij volgt je ook op de voet en verblijft het liefst bij je in de buurt of zelfs op je.  

Basement Jaxx zit nu al een tijdje in het asiel in Klarenbeek en hoort daar tot de langzitters. Hij lijkt enorm ontspannen, aanhankelijk en gezellig maar hij is toch wel stressgevoelig. Hij ervaart stress door allemaal kleine dingetje zoals het zien van andere dieren, harde geluiden en een grote angst is verwijderd zijn van mensen. Alle bovenstaande dingen zijn enorm aanwezig op het asiel en daarom zat hij niet lekker in zijn vel. Hij kon moeilijk op gewicht komen, at slecht, last van zijn maag en ontwikkelde blaasgruis. Doordat medisch alles uitgesloten is blijkt Basement Jaxx Idiopathische Cyntitus te hebben. Dit is een term voor blaasproblemen met de oorzaak stress. Stress is iets wat moeilijk te verwijderen is uit een asiel en daarom is Basement Jaxx naar een gastgezin gegaan. Hier is er enorm veel verbetering gezien. Medisch heeft hij enorme stappen gemaakt en heeft genoten van zijn tijdelijke huis. Momenteel verblijft hij dus weer in het asiel. En de laatste uruni controles waren goed.

 Nu durven we voorzichtig Basement Jaxx te gaan herplaatsen. Nu vragen we wel wat van de nieuwe baas. Hij zal een huis nodig hebben met mogelijkheid tot buiten en veel vermaak. Hij zal levenslang speciaal voer nodig hebben voor zijn blaas. In het huis mogen weinig prikkels zijn van bijvoorbeeld kinderen en/of andere dieren. Basement Jaxx is gevoelig voor alleen zijn of verwijderd zijn van mensen en vraagt veel aandacht. Het liefst wil hij ook graag bij mensen zijn en hij zal daarom beter aarden bij mensen die veel tijd voor hem hebben. Daarom hoopt het asiel snel een goed baasje te vinden die samen met het ons willen gaan kijken naar de beste, stress loze omgeving met goed voer en medische begeleiding. Geef Basement Jaxx een geweldig rustige huis en je krijgt een liefdevolle en enorm aanhankelijke kat ervoor terug.

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. Hierdoor kunt u niet meer zomaar binnenlopen voor een ontmoeting. We zullen daarom eerst een voorselectie doen. U ontvangt daarom nu een aantal vragen. Wanneer u de vragen volledig beantwoord terug stuurt dan zullen wij pas de aanvraag in behandeling nemen. We zullen dan kijken of u geschikt bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.

1.       Naam

2.       Adres

3.       Woonplaats

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u dit dier hebben?

6.       Wat is u gezinssamenstelling?

7.       Heeft u momenteel andere dieren?

8.       Werkt u en hoeveel?

9.       Heeft u wel eens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren?

10.   Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

 We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk te woord staan

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht