Holly

Omschrijving

i.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie neem telefonisch contact op met het dierenasiel.

BINNENKORT BESCHIKBAAR

Holly is afstand van gedaan, omdat ze niet kon wennen aan de komst van het kindje. Haar leeftijd is ongeveer 10 jaar.

Holly is een gevoelige dame. Ze kan behoorlijk wantrouwend naar vreemden zijn en moet je eerst leren kennen, waarbij het benaderen vanuit haar zelf dient te gebeuren wat met je geduldige aanmoediging wordt gestimuleerd. Stap voor stap komt Holly toenadering zoeken en vindt vervolgens het rond je heen drentelen erg gezellig, maar is zeer op haar hoede door bij de minste bewegingen of geluiden schrikkerig te reageren. Ze heeft daarnaast een sterke eigen wil en waardeert op haar moment je subtiele aai enorm, al zul je niet verder moeten gaan ter voorkoming van een heftige reactie.
Wanneer er kinderen in de buurt zijn voelt Holly zich uiterst ongemakkelijk en daarom zal een rustiger gezin zonder hen de enige geschikte plek voor haar zijn om te kunnen aarden.
Holly wenst dat het alleenrecht behouden blijft, want is tegenover andere katten territoriaal aangelegd en bewaakt de tuin goed door zo nodig haar 'mannetje' te staan.
Via een kattenluikje kon Holly zelf bepalen om naar buiten te gaan, daar vindt zij het heerlijk vertoeven.
Holly is wel speels en vermaakt zich leuk zelf, toch behoort het ervoor uitdagen met bijvoorbeeld een rollend aluminium balletje helemaal tot favoriete bezigheid.
Gezien het overgewicht van Holly is het voor haar gezondheid van belang dat ze wat afvalt door haar onder andere blijvend een afgepaste hoeveelheid brokjes te geven.
Holly kan naast het lekker op zichzelf zijn ook erg genieten van je aandacht volgens haar manier en treft graag wel eens je schoot.

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. Hierdoor kunt u niet meer zomaar binnenlopen voor een ontmoeting. We zullen daarom eerst een voorselectie doen. U ontvangt daarom nu een aantal vragen. Wanneer u de vragen volledig beantwoord terug stuurt dan zullen wij pas de aanvraag in behandeling nemen. We zullen dan kijken of u geschikt bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.

1.       Naam

2.       Adres

3.       Woonplaats

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u dit dier hebben?

6.       Wat is u gezinssamenstelling?

7.       Heeft u momenteel andere dieren?

8.       Werkt u en hoeveel?

9.       Heeft u wel eens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren?

10.   Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

 We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk te woord staan

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht