Footloos

Omschrijving

i.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie vul de vragenlijst onderaan de tekst in. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel telefonsich contact met u op.

Footloos is in het asiel terecht gekomen als vondeling. Zijn leeftijd is geschat op ongeveer 14 jaar.

Bij het horen van de naam Footloos, denkt iedereen natuurlijk aan voetjes van de vloer en heerlijk swingen. Maar daar denkt deze oude man niet aan. Miauwend kan hij enthousiast om je heen drentelen maar voetjes van de vloer zal wel iets stroever gaan. Het is eerder een beetje drentelen tussen je benen. Footloos is vernoemd naar zijn bijzondere achterpootje. Het lijkt erop dat hier iemand een aantal van zijn teentjes heeft geamputeerd. Footloos is een geweldig chameur. Geniet van een babbel, kroelende aandacht en doet graag de moeite om met zijn oude lichaam naar je toe te komen. Footloos vraagt niet veel, lekker plekje in de vensterbank achter de geraniums, af en toe een lekkere kroel en de mogelijkheid van een tuintje. Dwangmatige knuffels en veel drukte is hij geen fan van en hij kan daarbij zijn grens goed aangeven. Daarom plaatsen we hem liever niet bij jonge kinderen. 
Natuurlijk is Footloos behoorlijk op leeftijd en heeft daarbij een paar ouderdomskwaaltjes. Zo is meneer slechthorend en zal zijn baasje hem met een luide stem moeten benaderen. Daarnaast is vachtverzorging niet meer zijn prioriteit en zal er regelmatig een borstel door zijn haar gehaald moeten worden. Ook zullen er niet veel meer problemen zijn met zijn bekje omdat hij er eigenlijk geen tanden er meer in heeft zitten. Footloos heeft een ouderdomscheck gehad en heeft nog zin om op één avontuur te gaan. 
Wie biedt hem een plekje in de vensterbank?

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. 

Als er geen "gereserveerd" of "ik heb baas" bij de foto staat kunt u uw belangstelling momenteel kenbaar maken door onderstaande vragen via mail te beantwoorden. 

Wanneer u de vragen volledig beantwoord terug stuurt dan zullen wij pas de aanvraag in behandeling nemen. We zullen dan kijken of u geschikt bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.

1.       Naam
2.       Adres
3.       Woonplaats
4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u dit dier hebben?

6.       Wat is u gezinssamenstelling?

7.       Heeft u momenteel andere dieren?

8.       Werkt u en hoeveel?

9.       Heeft u wel eens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren?

10.     Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

 We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk te woord staan.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht