Berry

Omschrijving

i.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie vul de vragenlijst onderaan de tekst in. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel telefonsich contact met u op.

Berry is door afstand in ons asiel gekomen. Zijn leeftijd is ongeveer 7 jaar. 

Berry is een bekend gezicht in ons asiel. Een half jaar geleden mocht hij ook al bij ons verblijven. Berry is een kater die geniet van zijn eigen ruimte. De huidige coronamaatregelen van 1.5 meter afstand bevalt hem prima. Hij vindt een voorzichtig uitgestoken hand erg fijn en kan strijkend hierlangs kroelen. Hij voelt zijn  baas en omgeving goed aan.
Dan zal hij strijkend langs je benen lopen en wellicht ook dapper om meer aandacht vragen. Berry is niet echt een avonturier en geniet van zijn eigen tuintje maar zal niet echt enorm op een ontdekkingstocht gaan. Deze prachtige, grote kater kan behoorlijk wisselende signalen geven. Dit maakt meneer misschien niet de ideale beginnerskat. Helaas heeft hij een behoorlijk pittig karakter dat met verkeerde begeleiding voor problemen kan zorgen. 

Berry is een vriendelijk vent die helaas vaak verkeerd begrepen wordt. Hij heeft snel last van frustratie problemen, vooral als zijn grenzen worden overschreden. Wanneer dit gebeurd zou hij kunnen uithalen. Frustratie voor Berry komt uit verschillende hoeken. Wanneer hij benaderd wordt op een ongewenste tijd zonder uitnodiging, wanneer hij gekroeld wordt op een ongewenst plek of wanneer hij zijn hongergevoel niet kan wegnemen.  De bovenstaande problemen zijn met goede observatie en het bieden van voedselverijking goed op te lossen. Wat Berry natuurlijk uitdagend maakt is zijn manier om problemen te linken met momenten of zelfs mensen. Hierdoor kan hij bang of onzeker worden door een persoon. Dit vraagt veel geduld en een combinatie van verschillende trainingstechnieken. Berry is een van de enigste katten met een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Wanneer je van deze gebruiksaanwijzing afwijkt dan zal Berry geen leuke aanwinst zijn.  Wanneer je deze stap voor stapt volgt ga je een hele gelukkige kat krijgen. 

Door zijn karakter raden we een zo'n rustig mogelijk huishouden aan. Een huis zonder andere dieren, kinderen of drukke omgeving. Het liefst vragen we voor Berry een eigenaar met een rustig huis, die open staat voor gedragsbegeiding en die wellicht al ervaring heeft in kattengedrag. De toekomstige baas zal wellicht meerdere keren moeten komen kijken voor een perfecte ontmoeting en plaatsing. Daarnaast kunt u via telefoon informatie van gedragstherapeut doornemen. 

Wie geeft deze prachtige, complexe knuffelkont een permanent huisje?

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. 

Als er geen "gereserveerd" of "ik heb baas" bij de foto staat kunt u uw belangstelling momenteel kenbaar maken door onderstaande vragen via mail te beantwoorden. 

Wanneer u de vragen volledig beantwoord terug stuurt dan zullen wij pas de aanvraag in behandeling nemen. We zullen dan kijken of u geschikt bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.

1.       Naam

2.       Adres

3.       Woonplaats

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u dit dier hebben?

6.       Wat is u gezinssamenstelling?

7.       Heeft u momenteel andere dieren?

8.       Werkt u en hoeveel?

9.       Heeft u wel eens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren?

10.     Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

 We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk te woord staan.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht