Snoetje

Omschrijving

Nu met filmpje! 
i.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie vul de vragenlijst onderaan de tekst in. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel telefonisch contact met u op.


Snoetje is een dame die naar afstand in ons asiel is gekomen. Met een snoezige naam als snoetje moet dit wel een vriendelijke kat zijn. Dit is ze ook heel vaak wel maar deze dame kan enorm wispelturig zijn. Ze is nu bijna 6 jaar oud en weet volgens ons zelf ook niet helemaal wat ze wilt. Snoetje is vriendelijk, knuffelig en aanwezig wanneer ze op gemak is in een voor haar voorspelbaar huis. Echter is het zo dat ze enorm in paniek kan raken bij onbekend geluiden of reacties. Hierbij kan een simpele hoestbui of een fanatiek dichtgooiende deur er voor zorgen dat ze van een snoezig gezichtje omslaat naar een blazend, boos kopje. Een geschreven handleiding kunnen we helaas niet creeeren voor de Snoetje omdat hier op het asiel eigenlijk wel goed gaat. We zien hier af en toe wel de pittige kant maar door het regelmatige ritme weet snoetje wat haar te wachten staat. We verwachten daarom ook dat het in een voorspelbaar huisje met weinig prikkels daarom het beste gaat met Snoetje. Ze lijkt vooral in paniek te gaan wanneer de geluidsbron of irritatiebron niet weg gaat. De nieuwe baas moet daarom haar ruimte geven wanneer ze paniekerig is en na een tijdje weer langszaam trainen om de vertrouwen weer op te bouwen. Snoetje kan dus een snoetje zijn maar alleen als ze dit zelf wilt en met haar eigen regels. Daarom zal ze beter geen huis kunnen delen met andere onzekere factoren zoals kinderen, dieren of spannende geluiden. We raden daarom aan om een spannende horrorfilm op netflix te kijken wanneer madam lekker naar buiten is. We verwachten dat ze van een deel van spanning afkomt door lekker te struinen in haar eigen tuintje. Ze blijft graag bij het voor haar bekende en zal daarom in de eigen tuin of in de buurt blijven. Ook zal ze snel weer binnen kunnen komen wanneer ze het spannend vindt en wellicht dat de spannende film kijken dan uitgesteld moet worden. Wie heeft er een vast regelmatig leventje waarin Madam helemaal kan ontspannen? Vul dan de onderstaande vragen in en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. 

Als er geen "gereserveerd" of "ik heb baas" bij de foto staat kunt u uw belangstelling momenteel kenbaar maken door onderstaande vragen via mail te beantwoorden. 

Wanneer u de vragen volledig beantwoord terug stuurt dan zullen wij pas de aanvraag in behandeling nemen. We zullen dan kijken of u geschikt bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.

1.       Naam

2.       Adres

3.       Woonplaats

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u dit dier hebben?

6.       Wat is u gezinssamenstelling?

7.       Heeft u momenteel andere dieren?

8.       Werkt u en hoeveel?

9.       Heeft u wel eens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren?

10.     Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

 We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk te woord staan.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht