Kitten 1108306

Omschrijving

i.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie vul de vragenlijst onderaan de tekst in. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel telefonisch contact met u op.

Paniek en paniek is wat dit kitten dacht toen hij van zijn vertrouwde schuilhokje moest inruilen voor de fotostudio. De fotograaf had hem helemaal ingewikkeld en daardoor kon hij nog een beetje veilig schuilen. Dit mannetje van ongeveer 6 maanden oud komt van een buitenplek en is gevangen met een vangkooi. Op het asiel zien we ook veel paniek maar ook heel soms nieuwsgierigheid. Hij zal een project kitten zijn en een heeft een rustig huis nodig. Want met veel prikkels gaat het enorm lang duren voordat hij durft te ontdooien. Kinderen lijkt ons daarom geen goed idee. Andere katten kan hij wellicht steun aan hebben. Een project kitten vraagt geduld, ervaring en heel veel liefde. Een kitten zoals deze zal langzaam moeten wennen aan de ruimtes in huis. Het is daarom verstandig om klein te beginnen met een eigen kamertje, woonkamertje of zelf een grote bench. Dan wanneer het kitten daar gewend is de volgende ruimte pas open zetten. Doordat het leven al enorm spannend is, verwachten we dat hij prima al binnenkat kan leven. Daarnaast vraagt hij om kleine interactie momentjes en dit vaker per dag. Het kleintje om leren dat mensen leuk zijn, maar ook dat ze uiteindelijk ook weer weg gaan. Dit kereltje is niet agressief maar vooral onzeker en bang, je kan hem wel oppakken en hij zal niets doen. Genieten doet hij zeker nog niet en daarom hopen wij dat zijn nieuwe baasje hem geduldig kan leren om de wereld wat leuker te vinden. 

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. Hierdoor kunt u niet meer zomaar binnenlopen voor een ontmoeting. We zullen daarom eerst een voorselectie doen. U ontvangt daarom nu een aantal vragen. Wanneer u de vragen volledig beantwoord terug stuurt dan zullen wij pas de aanvraag in behandeling nemen. We zullen dan kijken of u geschikt bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.

1.       Naam
2.       Adres
3.       Woonplaats
4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u dit dier hebben?

6.       Wat is u gezinssamenstelling?

7.       Heeft u momenteel andere dieren?

8.       Werkt u en hoeveel?

9.       Heeft u wel eens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren?

10.   Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

 We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk te woord staan

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht