Thomas Acda

Omschrijving

i.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie vul de vragenlijst onderaan de tekst in. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel telefonsich contact met u op.

Thomas Acda is een kerel die zichzelf graag uitnodigd op alle evenementen in de buurt. Hij is nieuwsgierig en met zijn luide miauw kan hij ook lekker de boel opjutten. Met Thomas Acda wordt het zeker gezellig in huis. Hij staat overal vooraan en met een kriebel wordt hij erg gezellig. Maar deze aanwezige kat kan stiekem de boel lekker opjutten maar is zeker niet fan van een conflict. Kijk je hem diep in de ogen, benader je hem te direct of ben je te hardhandig met hem dan geeft hij je een intense staar met de betekenis: waag het eens. Dit is een duidelijk signaal van Thomas en verder zijn we nooit gegaan bij hem. Hij wil graag zelf zijn dag bepalen.

Thomas Acda zit nu al een tijdje in het asiel in Klarenbeek en hoort hier helaas tot de langzitters. Hij lijkt enorm ontspannen, aanhankelijk en gezellig maar is toch wel stressgevoelig. Hij ervaart stress door allemaal kleine dingetjes. Dit zou kunnen zijn dat hij andere dieren ziet, harde geluiden en vermoedelijk nog hele andere prikkels. Alle bovenstaande prikkels zijn enorm aanwezig op het asiel en daarom zit hij niet lekker in zijn vel. Hij ervaart stress en krijgt hiervan blaasgruis. Doordat medisch vanalles is uitgesloten blijkt Thomas Acda Idiopatische Cyntitus te hebben. Dit is een term voor blaasproblemen met de oorzaak stress. Stress is iets wat moeilijk te verwijderen is uit het asiel en daarom willen we Thomas Acda zo snel mogelijk herplaatsen. De nieuwe baas moet geduldig zijn, een rustig huis hebben en verstand hebben van het begeleiden van blaasproblemen. Thomas Acda blijft dus symptomen houden van blaasgruis wat niet stopt na medicatie en speciaal voer. Hij zal daarom pas verbetering laten zien in zijn perfecte nieuwe huis. De baas moet in begin enorm goed kattenbaktraining doen omdat een ongeluk helaas nog veel voorkomt bij Thomas. Daarnaast zou een baas bereid moeten zijn om in aankomende maanden misschien meer controles te doen met het urine om te bekijken of er verbetering komt in het urinebeeld want helaas krijgen we nu niet een perfect urine beeld. 

Nu durven we voorzichtig Thomas Acda te gaan herplaatsen. We vragen wel wat van de nieuwe baas. Hij zal een huis nodig hebben met mogelijkheid tot buiten en veel vermaakt. Hij zal levenslang speciaal voer nodig hebben voor zijn blaas. In het huis mogen weinig prikkels zijn van bijvoorbeeld kinderen en/of andere dieren. Het asiel hoopt op een baasje die samen wil gaan kijken naar de beste stressloze omgeving met goed voer en medische begeleiding. Geef Thomas Acda een geweldig rustig huisje en je krijgt een liefdevolle kat ervoor terug. 

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. Hierdoor kunt u niet meer zomaar binnenlopen voor een ontmoeting. We zullen daarom eerst een voorselectie doen. U ontvangt daarom nu een aantal vragen. Wanneer u de vragen volledig beantwoord terug stuurt dan zullen wij pas de aanvraag in behandeling nemen. We zullen dan kijken of u geschikt bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.

1.       Naam

2.       Adres

3.       Woonplaats

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u dit dier hebben?

6.       Wat is u gezinssamenstelling?

7.       Heeft u momenteel andere dieren?

8.       Werkt u en hoeveel?

9.       Heeft u wel eens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren?

10.     Wilt u een kat die u kunt aaien en knuffelen?

11.   Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

 We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk te woord staan

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht