Luke

Omschrijving

Nu met filmpje! 
i.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie vul de vragenlijst onderaan de tekst in. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel telefonisch contact met u op.


Luke zijn wensen zijn klein, compact, veilig, rustig en voorspelbaar. Luke is een vriendelijk dame die dit alleen blijft zodra ze je van een veilige afstand kan observeren. Benader je haar dan zal haar vluchtgedrag ingezet worden en zal ze vaak vliegend door de ruimte kunnen gaan. Ze kwam binnen bij een ander asiel waar ze met 2 andere katten is binnengekomen. Hun baasje kon niet meer voor ze zorgen en verder hadden ze een zorgeloos, schuw en buiten bestaan. Ze heeft een leeftijd van ongeveer 8 jaar. Ze waren wel afhankelijk van mevrouw en daarom zien we wel dat ze toch een klein beetje nieuwsgierig is naar mensen. Ze blijft toch nog een enorm "Projectkat". Hierbij moet u rekening houden met nog een trainingstraject om Luke lekker ontspannen te laten voelen thuis. Dit kan een enorm lang traject worden, Luke zal beginnen in een kleine ruimte met voorkeur zelfs een ruime hondenbench. Vanuit daar kan ze rustig aan prikkels in de woonkamer of omgeving wennen. Daarnaast moet je zo rustig mogelijk trainen met behulp van lekkere vleesjes, kwasten en mooie veren. Kleine momenten interactie zullen de oplossing zijn en grote gedwongen benaderingen zullen nadelig effect hebben. De grootste stressbron moet ook vermeden worden en dat zijn dan kinderen. Een voorspelbaar en rustig huis zal voor grote stappen voorruit zorgen, maar het minste en geringste spanning zorgt weer voor 8 stappen achteruit. Langzaam aan zal Luke dan ontdooien. Luke kwam graag buiten  dus waneer ze volledig ontspannen door huis loopt dan zal ze uiteindelijk wel graag naar buiten willen. Luke heeft heel erg sneu een chronische nies ontwikkeld. Hier heeft hij zelf niet enorm last van maar kan wat snot verliezen en kan een verstopt oogje hebben soms. Kan jij de kat een goed huisje geven zonder verwachtingen en verplichtingen?

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. Hierdoor kunt u niet meer zomaar binnenlopen voor een ontmoeting. We zullen daarom eerst een voorselectie doen. U ontvangt daarom nu een aantal vragen. Wanneer u de vragen volledig beantwoord terug stuurt dan zullen wij pas de aanvraag in behandeling nemen. We zullen dan kijken of u geschikt bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.

1.       Naam
2.       Adres
3.       Woonplaats
4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u dit dier hebben?

6.       Wat is u gezinssamenstelling?

7.       Heeft u momenteel andere dieren?

8.       Werkt u en hoeveel?

9.       Heeft u wel eens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren?

10.     Zoekt u een knufffelkat? Nu of in de toekomst? 

11.     Wat is u aanpak om deze schuwe dame te begeleiden de eerste weken?

12.   Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

 We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk te woord staan

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht