Snoetje

Omschrijving

i.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie vul de vragenlijst onderaan de tekst in. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel telefonisch contact met u op.

Snoetje (in het filmpje Snoepie genaamd)  is een dame waarvan afstand is gedaan en zo in ons asiel is gekomen. Helaas is het niet de eerste keer dat Snoetje bij ons zit, nadat ze al als vondeling bij ons is binnen gekomen is ze daarna ook nog 2 keer terug gekomen omdat het thuis niet goed ging. Met een snoezige naam als Snoetje zou je verwachten dat het een vriendelijke kat is. Dit is ze ook vaak wel, maar deze dame kan enorm wispelturig zijn. Ze is nu bijna 7 jaar oud en wanneer ze op haar gemak is in een zeer voorspelbaar huis houd ze enorm van aandacht en is ze verzot op spelen.

Echter heeft Snoetje ook een andere kant. Snoetje is een dame met een sterke eigen wil, die snel geïrriteerd raakt als er teveel prikkels zijn of haar dag niet voorspelbaar verloopt. Ze kan ook enorm in paniek raken van geluiden die ze niet kan plaatsen waar het vandaan komt of onverwachtse bewegingen van een persoon. Daarnaast kan een simpele hoestbui of een fanatiek dichtgegooide deur er voor zorgen dat haar snoezige gezichtje omslaat naar een blazend, boos kopje. Dit is een heftige angstreactie maar wanneer het bommetje gebarsten is bij Snoetje dan kan ze de persoon in huis echt willen aanvallen. Dit weten we helaas uit ervaring omdat dit de redenen zijn dat ze terugkomt in ons asiel.

Op dit moment zit Snoetje in een trainingstraject om te leren omgaan met de prikkels die er kunnen zijn en de onverwachte geluiden. Voor Snoetje zoeken wij ook een ervaren kattenkenner met veel geduld die met Snoetje met eventueel de nodige begeleiding, haar een heerlijk, prikkelarm en voorspelbaar huisje kan geven. Een huis zonder andere dieren en/of kleine kinderen die teveel prikkels geven. Een geschreven handleiding kunnen we helaas niet creëren voor Snoetje omdat het hier, in het asiel, eigenlijk wel goed gaat. Wel zijn we op zoek naar een baasje die meerdere keren wil langskomen voor het kennismaken zodat als ze geplaatst word ze de nieuwe eigenaar ook al vertrouwt. Na de plaatsing kan er indien het nodig is nog een gedragstherapeut langskomen (als ze in de buurt van het asiel wordt geplaatst) en is er begeleiding vanuit asiel mogelijk.

Daarnaast krijgt Snoetje speciaalvoer die de scherpe randjes van de prikkels afhalen. Hier zal ze haar hele leven op moeten staan.

Mocht u het juiste plekje hebben waar Snoetje heerlijk zichzelf kan zijn zonder teveel prikkels dan kunt u de vragenlijst hieronder invullen.

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. Hierdoor kunt u niet meer zomaar binnenlopen voor een ontmoeting. We zullen daarom eerst een voorselectie doen. U ontvangt daarom nu een aantal vragen. Wanneer u de vragen volledig beantwoord terugstuurt per mail dan zullen wij pas de aanvraag in behandeling nemen. Het is niet mogelijk om de vragenlijst op de site in te vullen, dus deze zullen in een mail geplakt moeten worden. We zullen dan kijken of u geschikt bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.

 

 1.       Naam
 
 2.       Adres
 
3.       Woonplaats 

 4.       Telefoonnummer

 5.       Waarom wilt u dit dier hebben? 

  6.       Wat is u gezinssamenstelling?
 
 7.       Heeft u momenteel andere dieren?

8.        Kan de kat bij u naar buiten ?
 
9.       Werkt u en hoeveel?
 
10.       Heeft u wel eens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren?

 

 
1

 

11.   Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

 

We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk te woord staan

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht