Lisette

Omschrijving

I.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie vul de vragenlijst onderaan de tekst in. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel telefonisch contact met u op.

Laat ik mij even voorstellen, ik ben Lisette en ik ben rond de 7 maanden oud.

Voorheen woonde ik in een schuur met nog meer soortgenoten.
De eigenaar van de schuur is overleden vandaar dat er een ander plekje voor ons gezocht moest worden.

Ik zit nu in een gastgezin waar ik langzaam maar gestaag vooruitgang boek op sociaal gedrag. Ik kan het goed vinden met de de kat die bij het gastgezin woont, ik gedraag mij onderdanig naar hem. Hij is mijn grote voorbeeld daarom zou ik het dus erg fijn vinden om samen te mogen wonen met nog een kat. Zolang die wezens op twee benen rustig op de bank zitten durf ik wel tevoorschijn te komen. Soms spring ik zelfs even op de bank om ze wat van dichterbij te observeren. Zolang ik rustig benaderd wordt kan ik wel geaait worden, alleen zodra diegene staat of mij van bovenaf wilt benaderen vind ik dit eng en kan ik gaan blazen. Dat is gewoon mijn instinct om dat te doen, en vergeet niet dat ik uit een schuur kom.
Kinderen kan ik wellicht wel aan wennen, mits ze niet te jong zijn, want dat geschreeuw en gevang achter mij aan vind ik doodeng.

Jullie zullen wel wat geduld met mij moeten hebben want ik ben nog wel een bang dametje.
Ik wil graag aandacht maar de stap wagen voor een aai over mijn bol of een krabbeltje over mijn rug durf ik nog niet aan en dan krabbel ik terug en zoek ik een veilig plekje om op afstand alles te observeren.
Kunt u mij een fijn thuis bieden, graag dan uw reactie via de mail met antwoord op onderstaande vragen.

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. Hierdoor kunt u niet meer zomaar binnenlopen voor een ontmoeting. We zullen daarom eerst een voorselectie doen. U ontvangt daarom nu een aantal vragen. Wanneer u de vragen volledig beantwoord terugstuurt per mail dan zullen wij pas de aanvraag in behandeling nemen. Het is niet mogelijk om de vragenlijst op de site in te vullen, dus deze zullen in een mail geplakt moeten worden. We zullen dan kijken of u geschikt bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.

 

 1.       Naam

 

 
 2.       Adres

 

 
3.       Woonplaats

 

 

 4.       Telefoonnummer

 

 

 5.       Waarom wilt u dit dier hebben?
 

 

  6.       Wat is u gezinssamenstelling?

 

 
 7.       Heeft u momenteel andere dieren?

 

 
8.       Werkt u en hoeveel?

 

 
9.       Heeft u wel eens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren?

 

 
10.   Kan het dier bij u naar buiten toe?

 

11.   Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

 

We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk te woord staan

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht