Olivier

Omschrijving

ASIEL WERKT OP AFSPRAAK
In de afgelopen periode heeft het asiel op afspraak gewerkt. We merkten dat deze manier van werken veel meer rust geeft voor de dieren én dat de kans op een goede match sterk vergroot wordt. Het komt de zorgvuldigheid zowel naar de dieren als naar de toekomstige baasjes alleen maar ten goede. Daarom is besloten deze manier van werken te handhaven. Onder de tekst over het dier kunt u lezen hoe u kunt reageren.


Olivier is een prachtig, zwarte, 5 jarige kater met een verleden.....
Ooit is hij als huis- tuin- en keukenkat zijn leventje begonnen. Na enige tijd besloot hij om toch voor het zwerversbestaan te kiezen. Waarom hij dat precies gedaan heeft is bij ons niet bekend. Wel dat hij een opvallende verschijning in de buurt werd en mensen zich om zijn lot gingen bekommeren. Zo is hij, via een vangactie, in het asiel terecht gekomen.
Hier merken we dat hij zijn vertrouwen in de mensheid toch wel beschadigd is.
We doen er alles aan om hem dat vertrouwen, stukje bij beetje, weer terug te geven.
En hij is aardig op weg. Daarom is het tijd om dit proces nu verder voort te zetten bij een baasje bij wie Olivier voorgoed zijn thuis gaat vinden. Van zijn nieuwe baasje(s) wordt wel veel geduld gevraagd.  Het is belangrijk om Olivier de tijd en de ruimte te gunnen om op zijn tempo zijn nieuwe huisje, haard én de baas te leren kennen.  We verwachten dat deze katermans zich dan zal ontwikkelen tot een kat die zijn eigen gang wil gaan maar zeker op zijn tijd een aai en kroel komt halen bij zijn nieuwe baas, zijn steun en toeverlaat in deze wereld. Na de gewenningsperiode wil Olivier vast ook graag naar buiten want daar kan hij zich dan naar hartelust uitleven. Dat wil hij nog steeds graag. We betwijfelen of een combinatie met andere katten en/of honden kans van slagen heeft. Ook bij jonge kinderen (jonger dan 12)  plaatsen we Olivier niet.  Rust, structuur en betrouwbaarheid zijn een must... vandaar. Wilt u de steun en toeverlaat van Olivier zijn op zijn verdere levensweg ?
Neem dan via de mail contact met ons op !

We doen nu eerst een voorselectie. U vindt daarom hieronder nu een aantal vragen. We verzoeken u  de gevraagde informatie in een mailbericht aan ons te sturen. (knippen en plakken is een mogelijkheid) Als uw (complete) informatie binnen is wordt uw aanvraag in behandeling genomen. We zullen dan kijken of u een geschikte match bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.  We vragen uw begrip hiervoor.

1.       Naam 

2.       Adres 

3.       Woonplaats 

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u dit dier hebben? 

6.       Wat is u gezinssamenstelling? 

7.       Heeft u momenteel andere dieren? 

8.       Werkt u en hoeveel? 

9.       Kan het dier bij u naar buiten toe?

10.     Heeft u weleens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren? 

11.     Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht