Cootje

Omschrijving

I.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie vul de vragenlijst onderaan de tekst in. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel telefonisch contact met u op.

Dit is Cootje een jonge dame van 1 jaar.

Helaas moest haar baasje afstand van haar doen omdat de eigenaren veel reizen. Cootje kon mee maar dit bracht toch te veel stress met zich mee. Ook kon ze niet goed met de papegaai des huizes overweg. Vandaar dat de eigenaren hebben besloten afstand van haar te doen.

Wel moet er nog het een en ander met de opvoeding gedaan worden want grenzen (stellen) kent ze niet.
Omdat ze veel aandacht vraag zal ze moeten leren dat dit niet altijd kan wanneer ze wil. Ook het spelen kan ze in blijven hangen
en ze kent hier geen rem in. Het is dus aan het nieuwe baasje om dit in goede banen te leiden en haar hierin af te remmen. Grenzen stellen op een subtiele manier is heel belangrijk want mevrouw weet goed wat ze wel en niet wil. Ga je over haar grens dan deelt ze een tik uit.

Ze heeft enorm veel energie en dit moet ze zeker kwijt kunnen, het is dus een must dan ze naar buiten toe kan. Een katten ren of Balkon is echt niet voldoende, ze wil er echt op uit. Ook binnen is het goed om speelgoed aan te bieden zodat ze zich ook kan vermaken binnenshuis.

Als ze haar energie niet kwijt kan dan gaat ze namelijk obsessief gedrag vertonen. Cootje is snel overprikkeld en daarom is ze hier aan de Zylkene gezet om haar te helpen de prikkels om haar heen wat beter te kunnen verwerken. Een prikkelarm huishouden zonder andere dieren en kinderen zou haar dan ook goed doen. De Zylkene zal dus bij de nieuwe baas nog even doorgegeven moeten worden maar kan als het goed gaat rustig afgebouwd worden. Eventueel kan het later ook ondersteund worden met speciaalvoer waar Zylkene in zit. We merken wel dat ze hier veel baat bij heeft.

Ondanks dat deze dame nog veel te leren heeft is ze liefst bij haar baasje in de buurt, die gezelligheid kan ze zeker waarderen en ze loopt dan ook het liefst achter je aan. Alleen thuis zijn vindt ze dan ook helemaal niet leuk. Ze geniet ze volop van een aai over haar bol op haar momenten en ze vindt het heerlijk om lekker op je schoot te kruipen en lekker in te dutten. Dit is uiteraard wel als Cootje je rustig heeft leren kennen en vertrouwen heeft in haar mensen maatje.

Cootje kan geplaatst worden met begeleiding van een therapeut om haar nieuwe baasje te ondersteunen.

Heeft u een rustig huis zonder veel prikkels en mag Cootje op haar tempo wennen en lekker haar gang gaan? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij vertellen u graag meer over deze knappe dame.

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. Hierdoor kunt u niet meer zomaar binnenlopen voor een ontmoeting. We zullen daarom eerst een voorselectie doen. U ontvangt daarom nu een aantal vragen. Wanneer u de vragen volledig beantwoord terugstuurt dan zullen wij pas de aanvraag in behandeling nemen. We zullen dan kijken of u geschikt bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.

1.       Naam 

2.       Adres 

3.       Woonplaats 

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u specifiek dit dier hebben? 

6.       Wat is u gezinssamenstelling? 

7.       Heeft u momenteel andere dieren? 

8.       Werkt u en hoeveel? 

9.      Kan de kat bij u naar buiten ?
9.a   Als u deze vraag met JA beantwoordt gaat het dan om een balkon of een tuin/buitengebied ?

10.      Heeft u weleens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren? 

11.    Bent u bereid in training te gaan met de kat onder begeleiding van onze gedragstherapeut?

12.   Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk berichten.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht