Aart

Omschrijving

I.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie vul de vragenlijst onderaan de tekst in. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel telefonisch contact met u op.

Deze knappe vent hebben wij hier de naam Aart gegeven en wij hadden al snel door dat deze kater heel actief is. Naar buiten gaan is voor hem een must om zijn energie kwijt te kunnen, een katten ren of een balkon is echt niet genoeg voor zo’n sportieve vent als Aart.

Een actieve kat in huis hebben houdt in dat hij ook genoeg aanbod binnen moet hebben om zich uit te kunnen leven. Leuk speelgoed waar hij achteraan kan, een voerspel en samen met de baas spelen, dat is waar deze vent echt gelukkig van wordt. Dit is ook echt nodig want hij verveelt zich snel.

Toch is Aart ook stressgevoelig en dit laat hij merken door zijn staart op te zetten. Een prikkelarm en voorspelbaar huishouden zou voor hem veel rust geven in zijn leven. Als hij lekker zijn gang mag gaan, de ruimte krijgt, en zijn aai mag halen op zijn tijd dan voelt hij zich ook echt gewaardeerd.

Zijn aartsvijanden zijn honden, dit hebben wij gemerkt op het asiel en samenwonen met een hond is daarom geen optie. Ook andere dieren zal hij niet waarderen. Wij vermoeden dat het wel goed zou gaan met kinderen vanaf 12 jaar mits ze hem in zijn waarde laten en niet van alles van hem willen.

Aart is zeker graag bij zijn baas in de buurt en loopt ook graag achter je aan om te kijken wat je gaat doen. Hij wil dus liever aandacht door bij je te zijn in plaats van op schoot te zitten of te worden opgepakt.

Kortom zoekt u een speelse, zelfstandige Kater die graag bij u wil zijn dan zien wij graag uw vragenformulier tegemoet.

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. Hierdoor kunt u niet meer zomaar binnenlopen voor een ontmoeting. We zullen daarom eerst een voorselectie doen. U ontvangt daarom nu een aantal vragen. Wanneer u de vragen volledig beantwoord terugstuurt dan zullen wij pas de aanvraag in behandeling nemen. We zullen dan kijken of u geschikt bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.

1.       Naam 

2.       Adres 

3.       Woonplaats 

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u specifiek dit dier hebben? 

6.       Wat is u gezinssamenstelling? 

7.       Heeft u momenteel andere dieren? 

8.       Werkt u en hoeveel? 

9.      Kan de kat bij u naar buiten ?
9.a    Als u deze vraag met JA beantwoordt gaat het dan om een: balkon of tuin/buitengebied ?

10.      Heeft u weleens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren? 

11.   Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?
 
We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk berichten.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht