Kitty

Omschrijving

I.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie vul de vragenlijst onderaan de tekst in. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel telefonisch contact met u op.

Onze Kitty is een dame op leeftijd die erg van het buitenleven houdt en veel ruimte nodig heeft.

Nu is echter de tijd gekomen dat ze, naast dat buitenleven, toch ook wel graag binnenshuis wil vertoeven. Ze heeft hier wel de tijd voor nodig om hieraan te wennen, want het binnen leven kent ze niet.

Ze is hier gekomen omdat haar eigenaren gaan verhuizen naar een appartement. Omdat ze veel buiten leefde waren haar eigenschappen als binnen kat eigenlijk niet zo bekend.

Hier blijkt dat Kitty haar naam waar maakt en een Kittige, oudere, gezellige, kat is, die letterlijk graag het gesprek met je aangaat.
Ze geniet dan van de aandacht die ze krijgt, maar wel op haar eigen tijd. Geforceerd contact stelt deze kittige dame niet op prijs en als je over haar grens gaat zal ze een mep uitdelen.  Lekker haar eigen gang laten gaan is het advies.  Dan zal ze vanzelf haar poezige, aanhankelijke kanten laten zien en het beste kameraadje worden dat je je maar kunt wensen. Spelen doet ze ook graag, al doet ze dit wel het liefst met haar baasje. Ze vindt het gezelliger samen in actie te komen dan alleen achter een balletje aan te gaan.

Honden, andere katten en kinderen zijn geen optie voor deze oudere dame, ze is het niet gewend en eigenlijk te oud om daar nu nog een traject voor te starten.

Hebt u nog een fijn binnen plekje, met letterlijk en figuurlijk ruimte buiten voor deze oudere dame?
Stuur ons dan een mailtje met de informatie waar we hieronder om vragen.

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. Hierdoor kunt u niet meer zomaar binnenlopen voor een ontmoeting. We doen nu eerst een voorselectie. U vindt daarom hieronder een aantal vragen. We verzoeken u  de gevraagde informatie in een mailbericht aan ons te sturen. (knippen en plakken is een mogelijkheid) Als uw (complete) informatie binnen is wordt uw aanvraag in behandeling genomen. We zullen dan kijken of u een geschikte match bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.  We vragen uw begrip hiervoor. 

1.       Naam 

2.       Adres 

3.       Woonplaats 

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u specifiek dit dier hebben? 

6.       Wat is uw gezinssamenstelling? 

7.       Heeft u momenteel andere dieren? 

8.       Werkt u en hoeveel? 

9.       Kan het dier bij u naar buiten toe?
9.a     Als u deze vraag met JA beantwoordt gaat het dan om: een balkon of een tuin/buitengebied ?

10.     Heeft u weleens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren? 

11.     Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

 
We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk berichten.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht