Snoetje

Omschrijving

i.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie vul de vragenlijst onderaan de tekst in. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel telefonisch contact met u op.

Snoetje is zoals haar naam het al zegt enorm snoezig. Ze is een heerlijke pluizenbol met veel vraag om aandacht. De aandacht kan ze zelf opeisen door heerlijk tegen je aan te miauwen en tegen je aan te wrijven. Ze geniet  er enorm van om haar staart langs (voor haar bekende) enkels te strijken. Bied je al hurkend je hand aan dan zal ze hier ook voorzichtig kopjes tegen aan geven. Ben je een echte bekende van haar dan kan je ook een vraag om een aaisessie van haar verwachten. Ze kan enorm vragen om aandacht en kan hele gesprekken met je voeren. Ze is vriendelijk, aanwezig en gezellig in een voor haar voorspelbaar huis. Verder is ze enorm gek van spelen en geniet ze van een rondje rennen in haar verblijf.

Het liefst gaat ze natuurlijk lekker rennen in haar nieuwe huis of haar heerlijke eigen tuin. Ze is een kat die van haar energie af moet komen door lekker te spelen of buiten te struinen.  Snoetje is een dame met een voorkeur voor een vast dagritme. Ze wil graag weten waar ze aan toe is en structuur is iets waar ze een stuk gelukkiger van wordt. Ze heeft graag de touwtjes in haar pootjes en wil in een voorspelbaar huis wonen. Een druk huishouden met veel prikkels zou niet in haar voordeel zijn. Daarom wil ze graag het alleen recht zonder kinderen en andere dieren.  Door haar standaard dagritme weet ze waar ze veilig is en waar ze op haar gemak kan zijn. Wanneer er toch verandering gaat zijn in haar dagritme dan is het verstandig om een time out kamertje te hebben. Hierin kan ze zich terug trekken en kan de baas zorgeloos vrienden over de vloer laten komen, hard muziek draaien en of gek gaan dansen. Door haar positief, met snoepjes en speeltjes naar haar kamer te begeleiden houdt ze een positieve ervaring aan die ruimte en kan ze heerlijk haar rust daar vinden.

Nu is het duidelijk dat ze dus een specifiek huis nodig heeft met een fijne buitenruimte en begeleiding. Een baas die een uitdaging niet uit de weg gaat maar vooral met rust en geen verwachting haar in huis neemt. Snoetje heeft meerdere huisjes gehad en hierin heeft ze stress ervaren door (onbekende) geluid prikkels. Het onverwachts schrikken van geluid kan haar laten veranderen in een vocaal waarschuwende poes. Dit kan echter wel doorslaan en dit zijn situaties die veel rust en begeleiding vragen. Snoetje loopt in het asiel gelukkig rond eigenlijk omdat dit een plek is waar structuur heel erg aanwezig is. Ze kent en is gek op haar verzorgers, die nooit over haar grens zullen gaan. Daarnaast is elke dag hetzelfde en staat ze ons enthousiast  op te wachten wanneer het etenstijd is. Ze wordt volop getraind waardoor wij verwachten dat ze met de juiste baas en huis een hoop kan groeien. Momenteel wordt er gewerkt aan geluidstraining. Haar leren wennen aan harde geluiden die soms in haar zicht en soms buiten haar zicht plaatsvinden. Denk hierbij aan het vallen van een metalen voerbakje, tot het afspelen van piepende vrachtwagen geluidjes op youtube. Uiteindelijk zal haar vertrouwde ruimte dan uitgebreid moeten worden tot een groter verblijf en meer prikkels. Uiteindelijk hopen we natuurlijk dat dit gewoon in haar nieuwe huis gaat gebeuren.

Om haar extra op het gemak te laten voelen geven we haar momenteel speciaal voer dat rustgevende elementen heeft die haar helpen met haar training.  Medisch is verder gezond en ze is de laatste maanden heerlijk wat kilo’s kwijt geraakt. Ze zit hier lekker in haar vel en omdat ze zich hier bij ons zo goed kan vermaken, weten we dat er ook een huisje voor haar moet zijn. Ze is een langzitter en ze heeft haar gebruiksaanwijzing maar ze heeft het zo verdiend om na al deze training en maanden in ons asiel een fijn huisje te vinden.

Mocht u het juiste plekje, met buitenruimte, hebben waar Snoetje heerlijk zichzelf kan zijn zonder teveel prikkels dan kunt u de vragenlijst hieronder invullen.

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. Hierdoor kunt u niet meer zomaar binnenlopen voor een ontmoeting. We zullen daarom eerst een voorselectie doen. U ontvangt daarom nu een aantal vragen. Wanneer u de vragen volledig beantwoord terugstuurt per mail dan zullen wij pas de aanvraag in behandeling nemen. Het is niet mogelijk om de vragenlijst op de site in te vullen, dus deze zullen in een mail geplakt moeten worden. We zullen dan kijken of u geschikt bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.

 

 1.       Naam
 
 2.       Adres
 
3.       Woonplaats 

 4.       Telefoonnummer

 5.       Waarom wilt u specifiek dit dier adopteren? 

  6.       Wat is u gezinssamenstelling?
 
 7.       Heeft u momenteel andere dieren?

8.        Kan de kat bij u naar buiten ?

9.a      Als u deze vraag met JA beantwoordt gaat het dan om : een balkon of tuin/buitengebied ?
 
9.       Werkt u en hoeveel?
 
10.     Heeft u wel eens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren?

 11.    Bent u bereid in training te gaan met de kat onder begeleiding van onze gedragstherapeut?     

 12.   Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?


We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk te woord staan

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht