Poekie

Omschrijving

I.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie verwijzen we naar de info onder het verhaaltje. Heeft u belangstelling voor dit dier dan vragen  we u de vragenlijst onderaan de tekst in te vullen. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel contact met u op.

Gespannen, afwachtend, nerveus en onzeker kijkt Poekie naar de verzorgers voor zijn hok. Ze is samen met zijn huisgenoten naar ons asiel gekomen. Zijn leefde een bestaan binnenshuis waar er geen verwachting of verplichting was. De katten mochten hun eigen gang gaan en hoefde niet om te gaan met de bewoners in huis. Hierdoor hebben ze toch ook een banger karakter ontwikkeld en zijn ze bang voor onbekende dingen, geluiden of mensen.

Onze Poekie van 1,5 zoekt een huisje waar ze oud mag worden en in haar waarde gelaten gaat worden. De wereld is heel groot voor haar en is echt wel spannend voor Poekie. Een baasje die niet teveel van haar verwacht staat op haar verlanglijstje en ze hoopt dan ook snel in haar gouden mandje plaats te nemen.

Natuurlijk is het enorm fijn dat deze katten binnen kunnen blijven maar onderschat de karakters niet van deze katten. In eerste instantie zijn het katten voor erbij en heel misschien met weken, maanden, jaren geduld en respect kunnen ze je gaan vertrouwen. Wellicht kan er dan een band opgebouwd worden waarbij een kleine aai of kroel een optie wordt. Maar wij kunnen geen garantie geven dat dit knuffelkatten gaan worden. Natuurlijk valt het traject te verspoedigen wanneer je kleine trainingen en interactiemomenten worden gedaan met de katjes. Hierbij is het belangrijk dat de kat in een kleinere ruimte zit en in de ruimte waar je het meeste bent. Bijvoorbeeld de woonkamer. Het is belangrijk dat je kleine momenten interactie oefent, dit kan je doen bijvoorbeeld de kat aan te kijken, zachtjes tegen te praten, te strelen met een kwast of langzaam dichterbij te komen met een lekker voertje. Wanneer je dit vaker per dag probeert kan de kat je gaan vertrouwen en je als iets positief gaan zien.  Ze zijn dus niet gewend aan veel prikkels en daarom raden we geen huis aan met kinderen of honden. Andere katten zijn ze gewend maar wel moet dit passen bij hun onzekere aard.  Ze zijn dus niet gewend om naar buiten te gaan en kunnen dus prima als binnenkat leven.

Wanneer je kan accepteren dat deze kat misschien zijn eigen gang wilt gaan en misschien geen aaibare kat wordt dan kun je de onderstaande vragen beantwoorden? Dan nemen we later contact met u op.

Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. Hierdoor kunt u niet meer zomaar binnenlopen voor een ontmoeting. We doen nu eerst een voorselectie. U vindt daarom hieronder een aantal vragen. We verzoeken u  de gevraagde informatie in een mailbericht aan ons te sturen. (knippen en plakken is een mogelijkheid) Als uw (complete) informatie binnen is wordt uw aanvraag in behandeling genomen. We zullen dan kijken of u een geschikte match bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.  We vragen uw begrip hiervoor. 


1.       Naam 

2.       Adres 

3.       Woonplaats 

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u specifiek dit dier adopteren?

6.       Wat is uw gezinssamenstelling? 

7.       Heeft u momenteel andere dieren? 

8.       Werkt u en hoeveel? 

9.       Kan het dier bij u naar buiten toe?

9.a      Zo ja, gaat het dan om een balkon, tuin en/op buitengebied ?

10.     Heeft u weleens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren? 

11.     Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

 
We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk berichten.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht