Javier Bardem

Omschrijving

I.v.m. het coronavirus is het asiel gesloten en werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie verwijzen we naar de info onder het verhaaltje. Heeft u belangstelling voor dit dier dan vragen  we u de vragenlijst onderaan de tekst in te vullen. Naar aanleiding daarvan nemen wij eventueel contact met u op.

Onze kater Javier heeft zijn naam te danken aan de knappe Spaanse acteur Javier Bardem.... een acteur die al veel geluk heeft gehad in zijn leven.
Dat kunnen we van onze Javier niet zeggen. Hij is op een bepaald moment door betrokken dierenliefhebbers gezien terwijl hij weggedoken zat in de struiken, zij zagen meteen dat hij gewond was aan zijn pootje. Met veel geduld is het uiteindelijk gelukt om Javier naar het asiel te vervoeren. Daar bleek dat hij een stukje van zijn poot miste en een grote wond had.  Het was nodig zijn hele linker voorpoot te amputeren en nu leeft hij zijn leven dus als driepotige kater. De wond is helemaal genezen en hij redt zich wonderwel. Wel is hij, door zijn hele geschiedenis, schuw en is hij niet 100% blij als wij, als mensen, hem benaderen.  Dat is niet zo gek... zo veel goeds en prettigs heeft hij natuurlijk ook (nog) niet ervaren van de mens. Ook al verzorgen we hem hier uiteraard met alle liefde: het verzorgen van een geamputeerde poot bleef voor Javier een vervelende aangelegenheid.
Als we meneer willen benaderen laat hij zich dan ook niet altijd van zijn beste kant zien. Toch is het bijzondere dat, als we hem dan  eenmaal oppakken, hij zich vrij snel verzoent met dat feit en hij nieuwsgierig lijkt naar wat er nog meer aan leuks zou kunnen gebeuren ....want dat meneer dat eigenlijk wel leuk maar spannend vindt is duidelijk.   Dat is ook het geval met een collegakat: daar kan hij het goed mee vinden en hij zoekt dat gezelschap ook steeds op.
Hij kan, op z'n drie pootjes, ook nog een behoorlijke snelheid ontwikkelen.
Al met al is duidelijk dat Javier nog wel een hele weg te gaan heeft om een hechte band op te bouwen met een toekomstig baasje. Hij zal in de toekomst niet meer naar buiten kunnen omdat hij minder snel en alert kan zijn door zijn drie- in plaats van vier pootjes. Het is voor Javier Bardem wel van belang dat hij heel mooi op gewicht blijft. Ondanks dat deze knappe vent wel graag wilt eten. We denken gezien zijn wat onzekere gedrag, niet dat het verstandig Javier met kinderen te laten wonen.
Kortom: Javier vraagt veel liefde, tijd en geduld maar heeft daar, gezien zijn geschiedenis, ook alle recht op.
Deelt u deze mening en ziet u niet op tegen de misschien lange(re) weg die u met Javier te gaan heeft ?
Neem dan via de mail contact met ons op dan zullen we Javier voorbereiden op uw komst.


Wegens het coronavirus is ons adoptiebeleid aangepast. Hierdoor kunt u niet meer zomaar binnenlopen voor een ontmoeting. We doen nu eerst een voorselectie. U vindt daarom hieronder een aantal vragen. We verzoeken u  de gevraagde informatie in een mailbericht aan ons te sturen. (knippen en plakken is een mogelijkheid) Als uw (complete) informatie binnen is wordt uw aanvraag in behandeling genomen. We zullen dan kijken of u een geschikte match bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. Ontmoetingen kunnen alleen op afspraak gebeuren.  We vragen uw begrip hiervoor. 


1.       Naam 

2.       Adres 

3.       Woonplaats 

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u specifiek dit dier adopteren?

6.       Wat is uw gezinssamenstelling? 

7.       Heeft u momenteel andere dieren? 

8.       Werkt u en hoeveel? 

9.       Kan het dier bij u naar buiten toe?

9.a      Zo ja, gaat het dan om een balkon, tuin en/op buitengebied ?

10.     Heeft u weleens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren? 

11.     Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

 
We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en we zullen u zo snel mogelijk berichten.

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht