Julie Andrews

Omschrijving

ASIEL WERKT OP AFSPRAAK
In de afgelopen periode heeft het asiel op afspraak gewerkt. We merkten dat deze manier van werken veel meer rust geeft voor de dieren én dat de kans op een goede match sterk vergroot wordt. Het komt de zorgvuldigheid zowel naar de dieren als naar de toekomstige baasjes alleen maar ten goede. Daarom is besloten deze manier van werken te handhaven. Onder de tekst over het dier kunt u lezen hoe u kunt reageren.

Julie Andrews is de bekende Britse actrice uit de Sound of Music (1965) waarin ze vol verve de rol van Maria, de non, speelt. Een non, die vader Von Trapp assisteert bij het opvoeden van zijn grote muzikale kinderschare. Onze Julie is naar deze actrice vernoemd. En, hoewel ook onze prachtige poezendame Julie als assistente is getest, is dat ook direct haar enige overeenkomst met de beroemde actrice.

Want waar het in de film gaat over die grote muzikale (kinder) familie waar het met de strenge regels van vader wel een onsje minder mag, is onze Julie eigenlijk wel een voorstander van het stellen van grenzen. Die grenzen geeft ze ook zelf wel aan als ze vindt dat het “leuk is geweest”. Niet dat ze dan haar nageltjes uitzet of gaat blazen, nee, de dame doet dat vriendelijk en subtiel.  Want leuk vindt ze het leven met mensen echt wel. Ze komt geïnteresseerd kennis met je maken en geeft dan meestal ook aandoenlijk kopjes of wrijft even lekker tegen je hand. Maar vervolgens zet ze dan, vrij ontspannen, op haar eigen tijd en in haar eigen tempo de kennismaking met een nieuwe omgeving voort. Op andere katten in haar nieuwe huisje is ze niet gesteld, die maken inbreuk op haar alleen recht. En, hoewel de non Maria graag veel jonge kinderen om zich heen zag, is onze Julie vooral gecharmeerd van kinderen van 12 jaar of ouder die Julie’s manier van aandacht geven en aandacht vragen begrijpen. Ook wil de dame zo af en toe wel graag naar buiten want ook daar valt, voor onze Julie, nog best het één en ander te beleven. Wel zou er rekening moeten gehouden worden met haar enorme eetlust, ze zal zeker proberen eten van tafel te jatten of uw eten te pikken als u zelf wat nuttigt.
Dit is niet iets wat onderschat moet worden.

Wilt u deze naamgenote van een groot actrice ook een assistentenrol in uw leven geven?

U vindt hieronder een aantal vragen. We verzoeken u  de gevraagde informatie in een mailbericht aan ons te sturen. (knippen en plakken is een mogelijkheid) Als uw (complete) informatie binnen is wordt uw aanvraag in behandeling genomen. We zullen dan kijken of u een geschikte match bent voor het dier en dan zullen we u hopelijk telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting. 

1.       Naam 

2.       Adres 

3.       Woonplaats 

4.       Telefoonnummer 

5.       Waarom wilt u specifiek dit dier adopteren?

6.       Wat is uw gezinssamenstelling? 

7.       Heeft u momenteel andere dieren? 

8.       Werkt u en hoeveel? 

9.       Kan het dier bij u naar buiten toe?

9.a      Zo ja, gaat het dan om een balkon, tuin en/op buitengebied ?

10.     Heeft u weleens eerder dieren gehad? Zo ja, wat voor dieren? 

11.     Op welke dagen kunt u langskomen voor een ontmoeting?

 

Asiel

Dierenasiel De Kuipershoek
Kuipersdijk 11
7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek
Tel.: 088-8113650
E-mail: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Terug naar overzicht